- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.07.2012, 12:45)
- Aurelia Alexa ,
Câmpeanu: Indemnizaţia pentru mame, singura care nu a fost reîntregită, dar o vom rezolva
Indemnizaţia pentru mame este singura care nu a putut fi reîntregită din cauză că a început vacanţa parlamentară, dar şi acest lucru va fi rezolvat, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Urmărește
1117 afișări
Mariana Câmpeanu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)
Ministrul Muncii a spus că a încercat să rezolve problema "tăierilor abuzive din 2010", singura indemnizaţie care încă nu a revenit la valoarea iniţială fiind indemnizaţia pentru mame.
"Indemnizaţia pentru mame este singura nerezolvată, pentru că ea a fost tăiată printr-un alt act normativ şi, din cauză că am intrat în vacanţa parlamentară, nu s-a mai putut. Vom relua acest lucru şi, cu siguranţă, se va întâmpla", a spus Câmpeanu.
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale declara, în 14 mai, că va face o analiză privind posibilitatea revenirii indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85 la sută din salariu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
În 2010, odată cu tăierea salariilor bugetarilor, cuantumul indemnizaţiei de creştere a copilului a fost redus cu 15 la sută, diminuare aplicată la suma rezultată din calculul a 85 la sută din media salariilor pe ultimele 12 luni, stabilindu-se totodată ca acesta să nu depăşească valoarea de 3.400 de lei.
Ulterior, Guvernul a decis să introducă o nouă formulă de acordare a indemnizaţiei pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2011, prin care rămâne la latitudinea părinţilor decizia de a opta între două variante, una activă şi alta pasivă pentru creşterea copilului.
Astfel, conform noului sistem, în cazul în care părintele optează pentru un concediu pe o perioadă de 1 an pentru creşterea copilului, acesta primeşte o indemnizaţie lunară de 75 la sută din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 3.400 lei) şi un stimulent de revenire pe piaţa muncii în cuantum lunar de 500 de lei.
Dacă părintele alege perioada maximă de doi ani pentru creşterea copilului, se menţine cuantumul de 75 la sută pentru indemnizaţia lunară primită, însă aceasta nu poate depăşi plafonul de 1.200 lei şi nu mai este acordat niciun stimulent pentru revenirea la muncă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe