- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.09.2018, 08:53)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Candidaţii pentru şefia DNA vor susţine interviurile în faţa lui Tudorel Toader. Cine sunt procurorilor admişi pentru următoarea etapă
Cei şase candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA vor susţine, luni şi marţi, la orele 11:00, respectiv 8:30, interviurile în faţa comisiei prezidate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Urmărește
1733 afișări
Candidaţii pentru şefia DNA vor susţine interviurile în faţa lui Tudorel Toader. Cine sunt procurorilor admişi pentru următoarea etapă
Procurorii Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea şi Andrei Bodean întrunesc condiţiile legale, ei fiind declaraţi admişi pentru participarea la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, arată Ministerul Justiţiei.
„Candidaţii declaraţi admişi vor susţine un interviu la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, după cum urmează: în data de 03 septembrie 2018, începând cu ora 11.00, primii 3 candidaţi declaraţi admişi; în data de 04 septembrie 2018, începând cu ora 08.30, următorii 3 candidaţi declaraţi admişi”, se arată pe site-ul instituţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, în urmă cu câteva zile, în privinţa celor şase candidaţi la şefia DNA, că îi cunoaşte pe unii dintre ei, subliniind că le ştie şi atitudinile etice şi morale.
„Îi ştiu pe unii, le cunosc evoluţiile profesionale, poate le cunosc şi atitudinile etice, morale. Suntem în perioada în care studiem dosarele, studiem programele manageriale, îi vom aştepta la interviu, îi vom evalua şi apoi dăm rezultatul”, a spus ministrul Tudorel Toader.
Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruţa Kovesi, şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit. Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.
Alt procuror care vrea funcţia de şef al DNA este Nicolae Lupulescu are grad de generalul-maior Nicolae Lupulescu şi activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016, a fost detaşat pentru o perioadă de trei ani la Ministerul Apărării. Recent, el a declarat că Laura Codruţa Kovesi a lăsat o „moştenire bună” şi că nu trebuie schimbat tot din DNA, ci doar lucrurile negative.
Şi Paula Tănase, care vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, se va prezenta în faţa lui Tudorel Toader. Paula Tănase are 47 de ani şi, potrivit CV-ului său, în cei „aproape 16 ani de activitate, deşi au fost perioada în care am soluţionat peste 1.000 de dosare pe an cu stoc zero de la o săptămână la alta, nu am avut nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse”. Paula Tănase a lucrat şi ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, mai mulţi ani, absolvind Facultatea de Drept din Iaşi în 1996.
Andrei Bodean este un procuror care vine de la Constanţa. El este cunoscut şi pentru că, în 2017, a formulat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale privind unele afirmaţii dintr-un articol de presă, unde scria că magistratul şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea credinţă privind urmărirea penală ce-l privea pe avocatul Sorin Calaigii, ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru corupţie. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean. El este şi cel care l-a trimis în judecată pe fostul edil Radu Mazăre şi l-a anchetat şi pe Nicuşor Constantinescu. Andrei Bodean figurează ca semnatar pe o scrisoare adresată lui Tudorel Toader, în care i se precizează că îl susţin pe Augustin Lazăr, după ce ministrul a spus că declanşează evaluarea lui. Scrisoarea este semnată de peste 200 de magistraţi şi auditori de justiţie.
În ceea ce priveşte ceilalţi doi candidaţi Adina Florea vine din Constanţa (la fel ca Andrei Bodean), iar Sorin Armeanu este prim procuror al Tribunalului Vaslui.
Citeşte şi: VIDEO "Bono" a rămas fără voce: Legendarul vocalist al trupei U2 a părăsit concertul la numai câteva minute după ce a intrase pe scena din Berlin
Citeşte şi: U Craiova– Dinamo 3-0. "Câinii" cu barele, oltenii cu golurile. Oltenia sărbătoreşte umilirea "duşmanului". Un comentariu de Cosmin Staicu (Prosport)
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe