- Home
- Social
- DEVA, (17.09.2013, 17:30)
- Pacala Dana , Nicoleta Medrea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care este cauza morţii celor doi bebeluşi născuţi la spitalul din Hunedoara
Medicii legişti au stabilit care este cauza morţii celor doi bebeluşi născuţi la spitalul din Hunedoara, după ce reprezentanţii spitalului au prelevat probe pentru a se vedea dacă este vorba despre o infecţie intraspitalicească.
Urmărește
578 afișări
Care este cauza morţii celor doi bebeluşi născuţi la spitalul din Hunedoara (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)
Şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, a declarat, marţi, că în urma autopsiilor s-a stabilit că fetiţa de şase zile şi băieţelul de trei zile decedaţi la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au murit din cauza unor pneumonii acute care au dus la infecţii acute ale căilor respiratorii şi apoi la stop cardio-respirator.
"Decesul celor doi nou-născuţi a fost provocat de pneumonii acute, pneumonii care se pot produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contractate ulterior. Pentru a clarifica acest aspect s-au recoltat probe biologice, care vor fi trimise la Institutul Medico-Legal de la Timişoara. De asemenea, am recoltat probe pentru hemocultură, exudat faringian, traheal, ca să evităm o posibilă infecţie intraspitalicească", a declarat medicul legist Dan Mărculescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Reprezentanţii Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara nu cred că este vorba despre o îmbolnăvire în spital.
"În acest spital, astfel de evenimente repetitive, două decese de nou-născuţi la aşa scurt interval, nu s-au întâmplat. La nivel de spital am demarat o anchetă internă, discutând cu medicii implicaţi. Nu credem să fie vorba de o infecţie în spital deoarece există mai mulţi nou-născuţi, în jur de 15. Dacă ar fi fost nosocomială, transmisă prin curenţi de aer, de către personalul medical, ar fi fost extinsă şi la alte cazuri. În acest moment ceilalţi copii sunt stabili hemodinamic şi respiratoriu", a declarat, marţi, directorul medical al Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, Carolina Radu.
Poliţia municipiului Hunedoara investighează împrejurările în care au murit, în mai puţin de 24 de ore, doi bebeluşi - un băieţel de trei zile şi o fetiţă de şase zile - născuţi şi internaţi în Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din oraş, iar în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare, investigaţiile continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.
El afirma că în urma investigaţiilor se va stabili dacă este vorba despre moarte suspectă în cele două cazuri.
Cadavrele celor doi bebeluşi au fost ridicate de medicii legişti pentru necropsie.
Tatăl băieţelului de trei zile care a murit la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, Alin Buruiană, susţinea că micuţul a primit nota 10 sâmbătă, când s-a născut.
"Era al treilea copil al familiei, un băieţel pe care ni l-am dorit. Ceilalţi copii au 13 ani - băiatul şi 11 ani - fetiţa şi abia am aşteptat un bebeluş în familie. Soţia mea a născut natural, sâmbătă dimineaţă, şi copilul a primit nota 10 la naştere. Duminică, atunci când soţia a mers să alăpteze băiatul, i s-a spus că e la Terapie Intensivă, însă nimeni nu i-a oferit detalii legate de motivul pentru care avea nevoie de îngrijiri speciale. Medicul care a decis transferarea la Terapie Intensivă terminase garda şi a plecat acasă, aşa că asistentele mi-au spus să vin luni dimineaţa să vorbesc cu medicul", povestea bărbatul.
El adăuga că, luni dimineaţă, când a ajuns la spital, a fost anunţat că băiatul a murit.
"Nu mi s-au oferit detalii legate de complicaţii. Mi s-a spus că a avut tratament pentru inimă şi apoi că era sub tratament pentru plămâni. Cum a ajuns de la nota 10 în situaţia asta nu-mi pot da seama. Am cerut autopsie, iar medicul de aici de la spital a spus că a observat nu ştiu ce vânătaie nu ştiu unde şi a anunţat Poliţia, pentru ca băiatul să fie autopsiat de medicii legişti de la Deva. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi familia unei fetiţe de şase zile, care a decedat câteva ore mai devreme decât băiatul meu. Eu vreau răspunsuri pentru că mă tem că au greşit ei ceva, ori nu i-au aspirat bine căile respiratorii după naştere, ori l-au scăpat pe jos. Sunt atâtea variante şi nimeni nu ne dă niciun răspuns", spunea tatăl copilului.
El menţiona că soţia sa este foarte afectată de cele întâmplate, că nu s-a mai dat jos de pe patul de spital de când a aflat că a murit băiatul şi se temea şi de reacţia celorlalţi doi copii, "care aşteptă să vină mami şi bebele acasă".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe