Carmen Dan, în Bistriţa: Neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor, una din cauzele inundaţiilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Bistriţa, unde au fost inundaţii în ultimele zile, că cele mai mari probleme descoperite în teren ţin de o afectare în timp a construcţiilor hidrotehnice şi de neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor.

385 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, în Bistriţa: Neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor, una din cauzele inundaţiilor

Carmen Dan, în Bistriţa: Neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor, una din cauzele inundaţiilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, după ce a vizitat judeţele afectate de inundaţii, că a ţinut neapărat să ajungă în teren pentru a vedea cum sunt gestionate situaţiile de urgenţă înregistrate în ultimele două zile.

„A fost un tur de forţă, am vrut să ajung în judeţele afectate de inundaţiile din ultimele zile. Am trecut prin Maramureş, am fost astăzi (vineri – n.r.) alături de prefect în localitatea Săliştea de Sus unde am avut efecte ale acestor inundaţii şi pentru că şi Bistriţa-Năsăud a fost sub efectul codurilor meteo am vrut să mă asigur că toţi colegii mei împreună cu domnul prefect au gestionat cu bine şi această etapă. Am avut o întâlnire de lucru”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Dan a susţinut că cele mai mari probleme descoperite în teren ţin afectarea în timp a construcţiilor hidrotehnice şi de neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor.

„Problemele ţin de o afectare a construcţiilor hidrotehnice în timp, de neîntreţinerea corespunzătoare a albiilor pentru că vorbim de gestionarea unor fenomene care ţin de domeniul hidrologic. Eu cred că în aceşti doi ani am arătat că am conştientizat pe deplin lucrul acesta. Vorbesc şi în calitate de fost prefect care s-a confruntat cu genul acesta de situaţii şi realizează pe deplin cât este de important să ne punem la adăpost în timp de pace, ca să spun aşa, pentru că atunci când suntem în astfel de situaţii să nu avem foarte mari probleme. S-a intervenit la nivel guvernamental şi intenţionăm să continuăm această politică de consolidare a tot ceea ce înseamnă construcţie hidrologică în aşa fel încât să punem cât se poate de bine la adăpost comunităţile de efectul acestor fenomene. Este clar pentru toată lumea că ne confruntăm, cel puţin de o bună bucată încoace, cu fenomene violente din acest punct de vedere care trebuie gestionate cu o foarte bună pregătire şi cu o foarte bună dotare”, a mai declarat ministrul de Interne.

Cât priveşte o serie de alocări de fonduri de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, ministrul Carmen Dan a mai spus că aşteaptă întâi o evaluare pe care o fac prefecţii şi apoi, dacă este nevoie, o să se intervină de la nivel guvernamentale cu o alocare de fonduri.

În Bistriţa-Năsăud, ultimul bilanţ al Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că au fost inundate 350 de case, au fost evacuate peste 30 de persoane din 26 de localităţi. Apele au intrat şi în zeci de gospodării şi au inundat temporarat zeci de kilometri de drumuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici