Cătălin Voicu este la Penitenciarul Spital Rahova şi va fi supus unor investigaţii medicale

Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare, a fost dus, luni noapte, de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, unde va fi supus, marţi, unor investigaţii, pentru evaluarea stării de sănătate, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie.

Urmărește
544 afișări
Imaginea articolului Cătălin Voicu este la Penitenciarul Spital Rahova şi va fi supus unor investigaţii medicale

Cătălin Voicu este la Penitenciarul Spital Rahova şi va fi supus unor investigaţii medicale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Fostul senator Cătălin Voicu a fost preluat cu o ambulanţă, marţi, în jurul orei 01.30, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde era internat de luni dimineaţă, şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind pus în aplicare mandatul de executare a deciziei de condamnare la şapte ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Cătălin Voicu a fost scos din spital pe targă, având pe faţă o mască de oxigen şi fiind însoţit până la ambulanţă de un echipaj medical. În timpul transportului de la Spitalul Floreasca până la Penitenciarul Rahova, Voicu a fost însoţit de poliţiştii Serviciului Urmăriri care au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei eliberat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, Laura Costache, a declarat pentru MEDIAFAX că deţinutul a fost internat, iar în cursul zilei de marţi medicii unităţii îi vor face o serie de investigaţii, pentru a evalua starea de sănătate a acestuia.

Şeful Clinicii de Chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, medicul Mircea Beuran, a declarat pentru MEDIAFAX că fostul senator Cătălin Voicu a fost prelut din unitatea sanitară în noaptea de luni spre marţi, investigaţiile standard care să indice cauza hemoragiei rectale pentru care a fost internat nemaifiind finalizate, întrucât acestea erau programate pentru marţi.

"Pacientul a fost internat luni în urgenţă pentru că a venit la spital cu hemoragie rectală. A fost pregătit pentru ca marţi să facă o colonoscopie. Analiza nu s-a mai făcut, fiind preluat în noaptea de luni spre marţi, astfel că nu putem vorbi despre cauza acestei suferinţe. Pacientul avea trecute în foaia de observaţie toate etapele medicale parcurse de la internare, aceste fiind copiate integral pe biletul de externare de către medicul de gardă de luni noapte", a spus Mircea Beuran.

Cătălin Voicu a fost internat luni dimineaţă, înaintea ultimului termen din dosarul de corupţie, în Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran declara că Voicu a fost internat cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv, luni, pe fostul senator Cătălin Voicu la şapte ani de închisoare cu executare şi pe Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, la patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, şi Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, au primit condamnări de câte patru ani de închisoare, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de nouă ani.

Marius Locic s-a predat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, el declarând că dacă judecătorii au decis să fie condamnat, atunci va ispăşi pedeapsa. Locic a spus că pedeapsa dispusă de instanţă este extrem de dură şi nu o înţelege, precizând că este "sfâşiat sufleteşte".

Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare, iar Marius Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Căşuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a pronunţat luni o decizie definitivă în dosarul de corupţie.

Cătălin Voicu a fost acuzat de procurori că, în perioada iulie - septembrie 2009, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă judecători de la instanţa supremă, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Fostul senator PSD i-ar fi cerut judecătorului Florin Costiniu ca, în schimbul unor foloase, să intervină pe lângă magistraţii instanţei supreme învestiţi cu soluţionarea favorabilă a unui dosar al SC PA&CO International SRL Bacău, care contesta atribuirea unei licitaţii privind lucrările de reabilitare a drumului naţional 76, între localităţile Ştei şi Beiuş.

Procurorii au arătat că Voicu i-ar fi cerut Costiniu să transmită magistraţilor din completul de judecată al procesului firmei PA&CO faptul că "soluţionarea favorabilă" este "o rugăminte din mediul politic, că această firmă este îndreptăţită să aibă câştig de cauză" şi că, la rândul său, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală "le va face judecătorilor din complet servicii similare în alte dosare în care ar fi interesaţi". Cele trei judecătoare de la ICCJ au respins solicitarea firmei lui Căşuneanu.

Anchetatorii l-au mai acuzat pe Voicu de faptul că, în luna august 2009, ar fi pretins şi primit de la Marius Locic 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici