Cauza morţii elevului de 17 ani dintr-un centru pentru Protecţia Copilului Vaslui: O afecţiune cardiacă

Cauza morţii elevului de 17 ani dintr-un centru de plasament al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui este o afecţiune cardiacă, au stabilit medicii legişti, concluzia acestora fiind una provizorie, întrucât urmează a se face investigaţii suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Cauza morţii elevului de 17 ani dintr-un centru pentru Protecţia Copilului Vaslui: O afecţiune cardiacă

Cauza morţii elevului de 17 ani dintr-un centru pentru Protecţia Copilului Vaslui: O afecţiune cardiacă (Imagine: Razvan Chirila /Arhiva Mediafax Foto)

Specialiştii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Vaslui au stabilit că o afecţiune cardiacă este cauza morţii elevului de 17 ani de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare pentru Copii Fălciu.

"În urma efectuării autopsiei, medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului minorului de 17 ani o afecţiune cardiacă. Acestea sunt concluzii provizorii ale specialiştilor, fiind dispuse investigaţii suplimentare ce vor include şi analize histopatologice", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Un adolescent de 17 ani a fost găsit mort, în patul său, de către colegii de cameră, în cursul dimineţii de marţi, atunci când aceştia s-au trezit pentru a merge la cursuri la liceul din localitatea Fălciu. Elevii şi-au alertat instructorul, care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa incidentul.

Mai multe echipaje de poliţişti au mers la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Fălciu, unde au început o anchetă pentru a stabili condiţiile în care a murit adolescentul. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, spunea că, din primele verificări, nu s-au constatat urme de violenţă pe corpul acestuia şi că s-a dispus efectuarea autopsiei pentru stabilirea cauzelor morţii.

Colegii de cameră ai elevului de 17 ani afirmau că, în cursul zilei de luni, el ar fi acuzat unele dureri în zona pieptului, însă şi-a revenit în scurt timp astfel încât nu a mai fost anunţat vreun cadru medical.

Adolescentul era cunoscut ca un tânăr liniştit, care nu a creat probleme şi care avea rezultate foarte bune la învăţătură, fiind primul în clasă. Băiatul provenea dintr-o familie dezorganizată, mama abandonându-l la naştere, astfel încât a rămas în grija tatălui şi a bunicii paterne. După moartea acesteia din urmă, în anul 2012, tatăl copilului nu a mai avut capacitatea de a-l creşte, astfel că adolescentul a fost preluat în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Conducerea DGASPC Vaslui a dispus efectuarea unei anchete interne după moartea elevului.

Comisia de cercetare stabilită la nivelul instituţiei va verifica modul în care angajaţii centrului de plasament de tip rezidenţial din Fălciu şi-au respectat atribuţiile de serviciu şi dacă ar fi putut preveni producerea incidentului.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, spunea, marţi, că o comisie a mers la Fălciu pentru a face o reconstituire a evenimentelor, începând de luni, de când elevul a acuzat acele dureri în piept.

"Din datele pe care le avem, adolescentul nu era cunoscut cu afecţiuni medicale. Chiar în luna septembrie a efectuat acel control medical periodic obligatoriu, în urma căruia s-a stabilit că era sănătos", declara Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, important în stabilirea concluziilor anchetei interne va fi şi rezultatul autopsiei, prin care se vor stabili cauzele decesului elevului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici