Cazanciuc: Instituţiile implicate în domeniile vizate de MCV să dea mesaje unitare

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri, la întâlnirea Comisiei MCV, că este esenţial, pentru publicarea unui raport pozitiv în decembrie 2013, ca instituţiile implicate să promoveze mesaje unitare, care să sprijine obiectivele ce trebuie atinse.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Instituţiile implicate în domeniile vizate de MCV să dea mesaje unitare

Robert Cazanciuc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Robert Cazanciuc a convocat, vineri, la Ministerul Justiţiei, Comisia de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei (Comisia MCV), pentru a se stabili obiectivele ce trebuie atinse până la finalul anului 2013, în perspectiva publicării de către Comisia Europeană a următorului raport de progrese în luna decembrie.

"Este important ca instituţiile implicate să agreeze şi să promoveze mesaje unitare, care să sprijine obiectivele de atins până la sfârşitul anului şi publicarea unui raport pozitiv în decembrie 2013", a afirmat ministrul Justiţiei, la prima întâlnire a Comisiei MCV de când a preluat portofoliul.

Printre obiective sunt avute în vedere: elaborarea unei strategii de dezvoltare a sistemului judiciar şi a unui plan de măsuri centrate pe implementarea cu succes a noilor coduri; clarificarea unor aspecte de natură legislativă cu impact asupra domeniilor vizate de MCV; asigurarea unei poziţii concordante a instituţiilor din sistemul judiciar cu privire la reforma constituţională; monitorizarea de o manieră eficientă a procesului de reformă a sistemului judiciar, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Justiţiei.

La reuniune au participat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, procurorul general Tiberiu Niţu şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

La discuţii au mai luat parte preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, consilierul de stat în Cabinetul Primului Ministru Luminiţa Odobescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Lucian Dan Vlădescu, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Tohăneanu, şi deputatul Theodor Cătălin Nicolescu, membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.

"Reprezentanţii instituţiilor participante au prezentat progresele înregistrate în ultima perioadă, precum şi problemele cu care se confruntă, pentru a căror soluţionare este nevoie de cooperarea inter-instituţională. De asemenea, şi-au manifestat interesul şi implicarea în atingerea rezultatelor concrete în domeniile vizate de MCV, în cursul acestui an", se mai arată în comunicat.

Reuniunea Comisiei MCV va fi urmată de întâlniri bilaterale între Ministerul Justiţiei şi instituţiile cu atribuţii în reforma sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei, pentru a evidenţia, soluţii punctuale la problematica MCV.

Comisia de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei (Comisia MCV) a fost constituită în temeiul HG nr. 216/2012 privind accelerarea implementării obiectivelor de referinţă prevăzute în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare.

Comisia funcţionează sub coordonarea ministrului Justiţiei şi este formată din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care au responsabilităţi în îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul MCV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici