- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.07.2014, 16:46)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazanciuc: Noile coduri oferă soluţii la multe probleme, dar nu pot ridica sedii noi pentru instanţă
Noile coduri oferă soluţii la multe probleme, dar nu pot ridica sedii noi pentru instanţă, nu pot extinde sau moderniza sediile existente şi nu pot angaja oamenii de care sistemul are nevoie, a declarat duminică ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu ocazia Zilei Justiţiei.
Urmărește
99 afișări
Robert Cazanciuc (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)
Robert Cazanciuc a spus, la manifestarea organizată de Ziua Justiţiei, că Ministerul Justiţiei are rolul de a contribui la consolidarea reformelor, în primul rând prin asigurarea resurselor materiale, fără însă a ignora necesitatea unui dialog cu întregul sistem judiciar.
Ministrul a amintit că la nivelul resurselor umane sunt deja în curs de soluţionare problemele prin alocarea, în ultimii ani, a sute de posturi de magistraţi şi grefieri, iar procesul va continua prin alocarea de resurse la nivelul infrastructurii instanţelor de judecată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"Avem şantiere deschise pentru reabilitarea Palatului de Justiţie de la Sibiu şi a celui din Oradea, iar în scurt timp vom începe la Craiova şi Ploieşti (...) Am elaborat, împreună cu Şcoala de Arhitectură, conceptul de Cartier de Justiţie, care să reunească într-un ansamblu urban cât mai multe facilităţi de justiţie. Asociat proiectului Primăriei Municipiului Bucureşti, conceptul a atras atenţia Băncii Mondiale, putând deveni astfel cel mai ambiţios proiect destinat unor instituţii publice din ultimii 20 de ani", a mai spus ministrul Justiţiei.
În discursul susţinut în faţa reprezentanţilor sistemului judiciar, Robert Cazanciuc a arătat că speră ca din această toamnă să devină operaţional Tribunalul Comercial Bucureşti, "ca o formă de răspuns la nevoile mediului de afaceri".
De asemenea, ministrul Justiţiei a arătat că îţi doreşte să introducă pe agenda europeană 2014-2020, cu sprijinul mai multor state membre, proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii penitenciarelor.
"Avem un cadru normativ nou, vom avea sedii noi, dar nimic nu se poate schimba dacă nu vom putea contribui la modul în care ne raportăm la lege", a mai spus Robert Cazanciuc, care a subliniat faptul că trebuie să se renunţe la ideea că "hoţul neprins e negustor cinstit".
Ministrul a amintit de faptul că, în perioada următoare, va fi elaborat un act normativ prin care Monitorul Oficial să poată fi oferit gratuit tuturor cetăţenilor, arătând că legea nu poate fi respectată dacă nu este cunoscută.
În urmă cu 20 de ani, prin hotărâre de guvern, s-a stabilit ca prima duminică din luna iulie să fie dedicată Zilei Justiţiei.
La manifestarea organizată de Ziua Justiţiei, la Palatul de Justiţie din Capitală, sunt prezenţi, printre alţii, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea şi Gheorghe Muscalu, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei judidice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Mircea Duţu, Camelia Toader, de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, şi Dumitru Visternicean, reprezentantul CSM din Republica Moldova.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe