- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2015, 17:03)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazinoul din Constanţa, fotografiat de un artist francez pasionat de clădirile abandonate - GALERIE FOTO
Cazinoul din Constanţa, unul dintre simbolurile litoralului românesc, a fost fotografiat de Romain Veillon, un artist francez pasionat de clădirile abandonate, care l-a prezentat atât pe site-ul personal, cât şi pe platforma online de divertisment boredpanda.com.
Urmărește
2702 afișări
Cazinoul din Constanţa, fotografiat de un artist francez pasionat de clădirile abandonate (Imagine: www.boredpanda.com)
În fotoreportajul publicat de Romain Veillon pe boredpanda.com se spune despre cazinoul din Constanţa că a fost la un moment dat "cea mai măreaţă clădire din România".
"În timpul unei călătorii recente în România, am avut şansa să fotografiez cazinoul abandonat din Constanţa", explică Romain Veillon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Precum o santinelă care stă cu mândrie lângă Marea Neagră, cazinoul din Constanţa contemplă calm orizontul, rememorând timpurile sale glorioase", spune fotograful francez Romain Veillon, pe site-ul său, romainveillon.com, pe care prezintă şi o istorie a cazinoului din Constanţa.
Fotograful francez vorbeşte şi despre perioada în care cazinoul atrăgea călători înstăriţi din toată Europa, care veneau la Constanţa pentru o noapte de petrecere.
Romain Veillon mai afirmă că de când se ştie a fost fascinat de locurile abandonate. Acesta este motivul pentru care în ultimii trei ani a decis să călătorească prin Europa pentru a găsi şi "aduce la viaţă", prin fotografiile lui, astfel de clădiri şi locuri din ţări precum Bulgaria, Ungaria, Italia, Franţa şi Belgia.
"Pentru mine este ca şi cum aş călători în timp", precizează Romain Veillon.
Cazinoul, aflat pe faleză, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanţa, reprezintă una dintre clădirile emblemă ale oraşului.
Construcţia acestuia a început în jurul anului 1904, planurile iniţiale fiind întocmite de arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradiţiile artei româneşti. După terminarea fundaţiilor, planurile au fost schimbate, iar Primăria a încredinţat modificarea acestora unui arhitect elveţian, Daniel Renard. Obiectivul, construit în stil Art Nouveau, a fost terminat în 1910, fiind inaugurat în 1911.
După Revoluţia din 1989, cazinoul a continuat să funcţioneze ca restaurant, în incinta sa fiind organizate nunţi, botezuri, banchete şcolare, dar a fost folosit şi pentru organizarea de diverse evenimente culturale.
Cazinoul a trecut în administrarea Primăriei Constanţa în anul 2000, după un proces care durase câţiva ani, el aparţinând până atunci societăţii Litoral SA. După trecerea clădirii la municipalitate, cazinoul a găzduit o perioadă şedinţele Consiliului Local, după care a fost concesionat.
Cazinoul din Constanţa se află de mai mulţi ani în paragină, după ce autorităţile locale şi centrale nu au găsit soluţii pentru reabilitarea acestuia.
În luna aprilie, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că lucrările pentru reabilitarea cazinoului din Constanţa ar putea începe în toamna acestui an şi ar urma să dureze aproximativ doi ani şi jumătate, suma necesară pentru realizarea acestora depăşind nouă milioane de euro.
Cazinoul din Constanţa este un monument de interes naţional, potrivit Listei Monumentelor Istorice din România.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe