- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (22.11.2013, 16:56)
- Adina Oşan , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul familiei Cârpaci: Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, audiat pentru o retrocedare ilegală
Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara Nicuşor Miuţ a fost audiat, vineri, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în cazul unui imobil restituit în mod ilegal familiei de romi Cârpaci.
Urmărește
270 afișări
Cazul familiei Cârpaci: Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, audiat pentru o retrocedare ilegală
La audieri, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara Nicuşor Miuţ a venit însoţit de avocatul său, Petre Petrişor. Întrebat de jurnalişti dacă în Primăria Timişoara există mafie imobiliară, Miuţ a răspuns: "Habar n-am".
La ieşirea de la audieri, Miuţ le-a spus jurnaliştilor că "retrocedarea clădirii de pe strada Mihai Viteazu s-a făcut legal".
Cinci actuali şi foşti angajaţi ai Primăriei Timişoara au fost chemaţi, marţi, la Parchetul Curţii de Apel Timişoara la audieri, fiind suspectaţi că în anul 2004 ar fi restituit ilegal o clădire care a ajuns apoi în proprietatea familiei de romi Cârpaci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
În cursul lunii octombrie poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu avizul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, au dispus începerea urmăririi penale în cazul celor cinci persoane, pentru abuz în serviciu în formă calificată.
Totodată, prin ordonanţa procurorului, poliţiştii vor pune sechestru asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale suspecţilor.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Timiş, este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 17.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că, iniţial, clădirea a fost proprietate privată. Statul român a intrat în posesia imobilului în anul 1960, în urma unui proces cu proprietarul clădirii, care avea datorii foarte mari la Fisc.
După anul 1989, Claudiu Cârpaci, un membru al familiei de romi Cârpaci, a obţinut corpul A de clădire printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
La aceeaşi adresă, până în anul 2004 a funcţionat o grădiniţă, care a fost evacuată în momentul în care familia Cârpaci a intrat în posesia imobilului.
În Timişoara, mai multe familii de romi deţin sute de proprietăţi în centrul oraşului.
Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi - vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii -, majoritatea în zona centrală a oraşului, potrivit unui document al Direcţiei Judeţene de Finanţe Timiş, obţinut de corespondentul MEDIAFAX.
Presa locală a relatat deseori despre Vişinel Stanca şi Ionelaş Cârpaci ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogăţit în timpul administraţiei fostului primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, al cărui nume a fost asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul oraşului, în urma unor retrocedări.
La Timişoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ANCHETĂ: Familia Cârpaci, care a preluat o clădire a Spitalului de Copii Timişoara, are 144 de proprietăţi - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe