- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.07.2013, 15:50)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul poliţiştilor care au bătut un investigator sub acoperire: Agenţii, judecaţi într-un dosar de corupţie
Cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa cercetaţi după ce au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma au fost trimişi în judecată într-un dosar de corupţie, în care sunt acuzaţi că au anunţat reprezentantul un magazin de etnobotanice despre controale.
Urmărește
381 afișări
Cazul poliţiştilor care au bătut un investigator sub acoperire: Agenţii, judecaţi într-un dosar de corupţie (Imagine: Shutterstock)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa i-au trimis în judecată pe ofiţerii de poliţie judiciară Bogdan Mircea Teodorescu, şi Dragoş Emil Petcu, precum şi pe agentul de poliţie Vlad Ştefan Zaharia, toţi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, pentru folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului, în 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, Teodorescu, Petcu şi Zaharia l-au anunţat pe reprezentantul unui magazin în care erau vândute produse etnobotanice, denunţător în cauză, că vor fi organizate "controale pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Potrivit procurorilor DNA, informaţiile erau comunicate reprezentantului magazinului "în mod nemijlocit", cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa indicându-i exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor.
Acţiunile erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi angajaţi de la BCCO Constanţa participau la controale, cei trei poliţişti aflau direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu, au precizat procurorii.
"Scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe «etnobotanice», potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător", susţin procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Constanţa.
Cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa sunt cercetaţi şi de procurorii Parchetului instanţei supreme, după ce ar fi agresat un investigator sub acoperire.
Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi şi mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care poliţiştii l-ar fi sechestrat şi agresat. La finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.
Cei trei poliţişti au fost audiaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme, care au propus arestarea preventivă a lor. În 25 mai, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea lor preventivă.
Bogdan Teodorescu şi Vlad Zaharia sunt în continuare în arest, iar Dragoş Petcu a fost pus în libertate sub control judiciar, în urma unei decizii din 10 iulie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
"T. F. C. (investigatorul sub acoperire - n. r.) a fost încătuşat, fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri; a fost lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului de către făptuitori, care îi cereau constant, pe un ton ridicat, să mărturisească; a fost complet dezbrăcat în parcarea menţionată (a unui club - n. r.) şi apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bâtă; a fost ameninţat cu arma, lipită de tâmplă şi apoi de abdomen, această acţiune culminând cu acţionarea de către inculpatul Zaharia Vlad Ştefan a trăgaciului pistolului Glock - arma sa de serviciu - în timp ce ţeava era în apropierea abdomenului investigatorului, fără însă a avea cartuş pe ţeava, şi apoi de încărcarea ostentativă a armei şi ameninţarea cu împuşcarea; a fost ameninţat în mod repetat, afirmaţiile fiind îndreptate inclusiv împotriva familiei acestuia, precum şi a celor care «l-au trimis» etc", au arătat judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare a celor trei poliţişti.
Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne face verificări în cazul mai multor şefi din Poliţia Română, după ce numele acestora au apărut pe o listă publicată în presă, care ar fi fost întocmită de un ofiţer de la BCCO Constanţa şi ar conţine cadouri pe care aceştia ar fi trebuit să le primească.
Citeşte şi:
Vinul şi peştele pentru şefi din IGPR erau pentru Crăciunul 2009 şi nu au mai fost trimise
Pe lista publicată într-un material publicat de enational.ro apar numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboşanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliţiei Capitalei, în prezent şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliţiei Române, şi cel al comisarului şef Liviu Ungureanu.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe