Dintre cei aproximativ 350 de participanţi la eveniment, 37 de persoane au manifestat simptome precum greaţă, vărsături şi ameţeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roşu de Intervenţie şi mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare.
Conform Buletinului de analiză parţial emis miercuri de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (LSVSA) Mureş, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv.
„Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, iar autorităţile competente continuă operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor de procesare şi depozitare a alimentelor. Reluarea activităţilor va fi posibilă doar după obţinerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitaţie”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă.
Produse expirate încă din 2022 şi mobilier deteriorat în bucătărie sunt o parte dintre neregulile descoperite de comisarii ANPC în localul din Reghin, judeţul Mureş, de unde sâmbătă seara mai multe persoane au fost duse la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară.