Ce spune Sorina Pintea despre condiţiile din Spitalul Săpoca, locul unde cinci pacienţi au murit, loviţi cu un stativ de perfuzii

Condiţiile de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău sunt bune, a anunţat ministrul Sănăţii, Sorina Pintea, după ce a efectuat verificări. Ministrul a mai spus că era curăţenie în spital şi în sala de mese, unde şi mâncarea era suficientă.

490 afișări
Imaginea articolului Ce spune Sorina Pintea despre condiţiile din Spitalul Săpoca, locul unde cinci pacienţi au murit, loviţi cu un stativ de perfuzii

Sorina Pintea, despre Spitalul Săpoca: Condiţiile nu sunt proaste. Era suficient de curat

“Condiţiile nu sunt proaste. Deci era suficient de curat, din ce am putut eu să văd ieri, voi merge astăzi la Ojasca şi la Nifon, la cele două secţii exterioare, pentru ca în general în Secţiile exterioare lucrurile sunt lăsate aşa şi scăpate de sub control. Uneori, s-ar putea sa nu fie aşa. Condiţiile sunt relativ bune, sigur mai necesită investiţii, dar în principiu, nu”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că a verificat şi sala de mese, unde la fel, era curăţenie, iar mâncarea era suficientă.

„Nu despre asta vorbim în mod deosebit, ci modul în care ne comportam şi alegem să ne organizăm activitatea medicală şi sa îndeplinim atribuţiile de serviciu”, mai explică ministrul.

Pintea a mai precizat că va verifica modul în care a acţionat consiliul de administraţie al spitalului din Buzău.

“ Există legislaţie care spune că acest consiliu se întruneşte o dată pe lună sau ori de cate ori este nevoie. Acest consiliu nu s-a întrunit de mai multe ori. Consiliul medical la fel, de două luni nu s-a întrunit. Sunt nişte lucruri care puteau fi rezolvate inclusiv in relaţia cu sindicatul dacă acestea se tranşau acolo unde trebuie. Ministrul Sănătăţii nu poate sa meargă în fiecare spital din ţara, dar Direcţiile de Sănătate Publică au reprezentanţi in cadrul Consiliilor de Administraţie care se pare că fac multă figuraţie. Aceste consilii trebuie sa aprobe bugete, planuri de achiziţii, sigur, atunci spitalul spune: “Nu am buget”. Deşi are, pentru că angajează cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret. Vom începe cu aceste spitale, de măsuri de siguranţă, spital de psihiatrie şi verificări la modul de funcţionare a Consiliului de Administraţie, a comitetelor directoare”, a mai anunţat ministrul.

Cinci bolnavi au murit şi mai mulţi au fost răniţi grav de un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău. Bărbatul în vârstă de 38 de ani i-a atacat, duminică dimineaţă, cu un stativ de perfuzii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici