- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (21.09.2015, 20:02)
- Liliana Iedu , Adina Oşan - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea de-a doua tabără pentru refugiaţi, amenajată la Moraviţa, unde pot fi adăpostite 500 de persoane - FOTO
Cea de-a doua tabără pentru refugiaţi din judeţul Timiş a fost amenajată, luni, la Moraviţa, unde au fost montate 80 de corturi care vor putea adăposti aproximativ 500 de persoane, după ce cu o zi în urmă o tabără similară a fost instalată în localitatea Lunga, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1425 afișări
Cea de-a doua tabără pentru refugiaţi, amenajată la Moraviţa, unde pot fi adăpostite 500 de persoane (Imagine: Hepta)
La Moraviţa, pe un teren de opt hectare, pus la dispoziţie de către primărie, au fost montate aproximativ 80 de corturi de la Armată şi de la Crucea Roşie, în care vor putea fi adăpostite aproximativ 500 de persoane.
Tabăra este amplasată la ieşirea din localitate, pe un izlaz, la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia şi la 200 de metri de drumul care leagă Timişoara de Moraviţa.
Această tabără va avea un centru de comandă, dar şi corturi care vor deservi ca sală de mese şi depozit pentru alimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
În localitatea Moraviţa se află cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, prima localitate sâbească după vamă fiind Vârşeţ.
Între timp, în tabăra deschisă duminică în localitatea Lunga, care aparţine de comuna Comloşu Mare şi unde se află un punct de trecere al frontierei spre Serbia, au fost trase reţelele de utilităţi.
Potrivit unor surse locale, la Lunga se lucrează la ridicarea altor aproximativ o sută de corturi pe lângă cele 50 instalate cu o zi în urmă. Aici vor putea fi adăpostiţi circa 500 de migranţi care ar putea trece frontiera cu Serbia înspre România.
De asemenea, câteva corturi vor fi transformate în sală de mese, respectiv spălător. La Lunga, au fost duse un generator de curent, toalete ecologice, precum şi un rezervor cu apă.
În noiembrie 2014, în Lunga a fost deschis un punct de trecere a frontierei spre Serbia, localitatea Nakovo fiind prima după vamă, în ţara vecină.
Amenajarea acestor tabere pentru refugiaţi în judeţul Timiş face parte dintr-un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a autorităţilor române în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea României, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Întreaga operaţiune este coordonată de un secretar de stat din MAI.
Ministerul Afacerilor Interne anunţa, în urmă cu o zi, că o tabără temporară pentru refugiaţi a fost amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa, în judeţul Timiş.
Potrivit unui comunicat al MAI, sub coordonarea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la sediul ministerului a avut loc o şedinţă de evaluare a exerciţiului care a început sâmbătă, la frontiera cu Serbia, şi a situaţiei din zonă raportat la fluxul de refugiaţi.
"Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune”, declara Oprea.
Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.
În taberele din apropierea localităţii Lunga şi din zona Stamora Moraviţa sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.
Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv, mai preciza MAI.
Citeşte şi: Cum arată tabăra de refugiaţi construită de România la graniţa cu Serbia. Primele 50 de corturi au fost ridicate duminică - FOTO şi VIDEO
Citeşte şi: Exerciţiu la graniţa cu Serbia, pentru testarea capacităţii de răspuns în faţa fluxului de refugiaţi
Citeşte şi: Aurescu: Primirea a 1785 refugiaţi - limita fizică pe care o avem la nivel naţional acum
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Cum arată tabăra de refugiaţi construită de România la graniţa cu Serbia. Primele 50 de corturi au fost ridicate duminică - FOTO şi VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe