- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2013, 15:23)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai periculoasă ameninţare din închisoare: Înşelăciunile prin intermediul mobilelor
Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, declară că cea mai periculoasă ameninţare din penitenciare o reprezintă înşelăciunile făcute prin intermediul telefoanelor mobile, arătând că proiectul de lege privind blocarea radiocomunicaţiilor în penitenciare este benefic.
Urmărește
269 afișări
Cea mai periculoasă ameninţare din închisoare: Înşelăciunile prin intermediul mobilelor (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
"Cea mai periculoasă ameninţare din perspectiva telefoanelor mobile o reprezintă înşelăciunile care se fac prin intermediul acestor telefoane mobile", a afirmat Bejan, meţionând în acest sens metoda prin care sunt sunaţi cetăţeni spunându-li-se că au câştigat un premiu şi li se solicită să plătească o taxă sau metoda "accidentul", în care li se spune celor contactaţi că o rudă a fost victimă a unui accident.
O altă metodă menţionată de Bejan este cea a "angajării", în care sunt sunaţi cetăţeni şi li se oferă posturi avantajoase contra unei taxe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
El a mai spus că ANP are planuri de măsuri împotriva unor astfel de înşelăciuni, cum ar fi percheziţiile, în colaborare cu DIICOT, DGA, IGPR, dar şi proiectul de lege avizat miercuri de Guvern privind blocarea radiocomunicaţiilor în cadrul perimetrului unităţilor din penitenciar. El a menţionat că va fi o perturbare a undelor eletromagnetice care se realizează numai în perimetrele în care au acces deţinuţii, nu vor fi afectate sectoarele administrative şi nu vor fi perturbate comunicaţiile cetăţenilor.
Bejan a precizat că aceste servicii vor fi implementate în următorii 5 ani. "Este o metodă de întrerupere a radiocomunicaţiilor pentru toate dispozitivele care transmit imagini, sunet sau transmisii de date", a adăugat Bejan.
Caludiu Bejan a făcut aceste precizări la un seminar organizat pe tema îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare.
Bejan a precizat presei că fenomenul telefoanelor mobile din penitenciare nu se petrece numai în România şi că nu este de mirare având în vedere infrastructura de care dispune ţara noastră. "Fenomenul telefoanelor mobile nu este un fenomen care se petrece numai în România. La ce infrastructură avem acum, la ce resurse umane avem şi la ce dispozitive, nu este de mirare", a afirmat Bejan.
El a adăugat că una dintre modalităţile de introducere a telefoanelor mobile în penitenciar îi vizează pe cei care au acces, colaboratorii externi: ONG, transport marfă, ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor publice, dar şi cei din rândurile personalului din penitenciare.
"Verificări mai riguroase la angajaţi le facem deja. Singura modalitate de a introduce telefoane mobile nu este numai să intri pe poarta penitenciarului, mai există şi acea modalitate de a fi aruncate peste gard. Avem un număr foarte mare de telefoane mobile aruncate peste gard şi care sunt descoperite în momentul în care se înceacă preluarea lor", a mai explicat Bejan.
Administraţia Penitenciarelor şi Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii vor colabora în combaterea "ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice" generate de folosirea neautorizată în penitenciare de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă, transmite Guvernul.
Citeşte şi:
Mobilele deţinuţilor vor fi BLOCATE
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Mobilele deţinuţilor vor fi BLOCATE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe