Ceaiul pregătit la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care urma să fie dat copiilor, conţinea detergent

Ceaiul pregătit la începutul acestei săptămâni pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, dar care nu a mai fost distribuit întrucât un medic a constatat că avea un gust înţepător conţinea detergent, au arătat analizele toxicologice făcute la solicitarea DSP Argeş.

Urmărește
504 afișări
Imaginea articolului Ceaiul pregătit la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care urma să fie dat copiilor, conţinea detergent

Ceaiul pregătit la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care urma să fie dat copiilor, conţinea detergent (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Sorina Honţaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că probe din ceaiul pregătit pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost trimise pentru analize la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", fiind efectuate două buletine toxicologice.

Potrivit lui Honţaru, buletinul de analiză toxicologică făcut pentru droguri, pesticide, insecticide şi medicamente a ieşit negativ, în timp ce al doilea buletin de analiză, făcut pentru alte substanţe, a arătat prezenţa în ceai a unor ioni de fosfat şi carbonat, substanţe care se folosesc în detergent, aceeaşi analiză indicând absenţa ionilor de amoniu.

Concluzia, ca urmare a acestor buletine de analiză, este aceea că în ceaiul copiilor a fost pus, cel mai probabil, detergent în loc de zahăr, a precizat reprezentantul DSP Argeş.

Honţaru a spus că nu se ştie deocamdată cine din spital a făcut această greşeală, urmând ca persoana responsabilă să fie identificată în urma anchetei interne care a fost deschisă la spital.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş a făcut un control la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a dispus analize toxicologice pe probe din ceaiul pregătit în bucătăria spitalului, după ce a fost sesizată că acesta avea un gust înţepător şi exista suspiciunea că, în loc de zahăr, în băutura care urma să fie distribuită copiilor internaţi a fost pusă o altă substanţă.

DSP a fost sesizată cu privire la această situaţie de către reprezentanţi ai spitalului după ce, luni, un medic a gustat din ceaiul care urma să fie distribuit copiilor şi a constatat că acesta avea un gust înţepător. În urma acestei constatări, ceaiul nu a mai fost distribuit sutelor de copii internaţi în spital.

Directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, declara, marţi, că, imediat după ce au fost anunţaţi, reprezentanţii DSP au făcut un control în Spitalul de Pediatrie şi nu au găsit în bucătărie nicio substanţă periculoasă. De asemenea, ea preciza că "în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare în spital nu a fost găsită nicio deficienţă".

Întrebată dacă este adevărat că una dintre ipoteze este aceea că cineva ar fi pus din greşeală fosfat în ceaiul pentru copii, directorul DSP Argeş spunea: "Am auzit şi eu această variantă, dar eu şi echipa mea nu am găsit nimic în bucătărie care să indice acest lucru".

Sorina Honţaru spunea că probe din ceai au fost sigilate şi trimise pentru analiză toxicologică la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti şi că s-a dispus, de asemenea, o anchetă internă la spital, urmând ca managerul să ia măsurile care se vor impune în funcţie de concluziile acestei anchete.

Poliţia Argeş a fost, de asemenea, înştiinţată cu privire la incidentul de la Spitalul de Pediatrie.

"În acest moment, se aşteaptă rezultatul expertizei toxicologice şi în funcţie de acest rezultat se va stabili cu certitudine dacă este vorba despre o faptă penală şi se va stabili încadrarea juridică a faptei", declara, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici