- Home
- Social
- NEW YORK, (06.01.2013, 15:49)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai stresante locuri de muncă. Ce meserie conduce în top
Potrivit unui sondaj, aproape 73% dintre angajaţi sunt stresaţi de cel puţin un factor la locul de muncă. Portalul CareearCast a realizat un top al celor mai solicitante locuri de muncă.
Urmărește
16908 afișări
Cele mai stresante locuri de muncă. Ce meserie conduce în top (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Meseria de militar este cea mai stresantă într-un top al celor mai solicitante 10 locuri de muncă, între care mai figurează pompierii, jurnaliştii şi şoferii de taxi, realizat de portalul CareearCast.
Potrivit unui sondaj realizat recent de Harris Interactive pentru Everest College, aproape 73% dintre angajaţi sunt stresaţi de cel puţin un factor la locul de muncă, transmite CNBC.
Între cele 11 criterii folosite de CareerCast pentru realizarea topului se află pericolul fizic, fie direct fie răspunderea pentru alte vieţi omeneşti, expunerea publică sau riscul şomajului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Totuşi, cei care lucrează în cele mai stresante locuri de muncă nu îşi urăsc în mod necesar meseria, ci dimpotrivă, unii sunt dependenţi de adrenalină.
"Ceea ce este un stres pentru un individ, pentru altul este doar locul de muncă. Unii sunt dependenţi de adrenalină. Unui pompier ar putea să îi facă plăcere să intre într-o clădire în flăcări să salveze pe cineva", a declarat Tony Lee, editor al CareerCast.com.
El a arătat că nu este surprinzător că militarii sunt pe primul loc în clasament, având în vedere că se află în linia întâi.
"Fie că se află pe câmpul de luptă sau ajută după uraganul Sandy, militarii sunt mereu în pericol", a spus Lee.
Topul este continuat de pompieri şi piloţii de avioane comerciale, care răspund de viaţa pasagerilor şi trebuie să suporte vremea nefavorabilă, întârzierile şi distanţa de casă.
Slujba de director de PR este următoarea pe listă, din cauza expunerii publice permanente şi a răspunderii pentru imaginea produselor şi serviciilor promovate, urmată de cea de director general, care nu înseamnă cum cred unii numai avioane personale şi caviar, ci şi răspunderea pentru tot ce nu merge bine în companie.
Meserii stresante mai sunt cele de fotoreporter şi reporter, din cauza expunerii permanente la pericole, fie în război, cutremur sau uragane, dar şi a termenelor limită şi a concurenţei.
Topul este încheiat de şoferii de taxi, din cauza mortalităţii mari provocată de actelele criminale, şi poliţişti, care nu îşi pun doar viaţa în pericol, ci răspund şi de viaţa altora.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe