- Home
- Social
- SIBIU, (04.12.2015, 20:23)
- Diana Stancovici , Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Centru de cercetare pentru bolile cardio-vasculare, deschis la Sibiu. Investiţia, 22 milioane de lei
Un centru modern de cercetare a patologiei cardio-vasculare a fost inaugurat, vineri, la Spitalul Judeţean Sibiu, în urma unei investiţii de peste 22 de milioane de lei, scopul proiectului fiind reducerea mortalităţii cardio-vasculare.
Urmărește
586 afișări
Centru de cercetare pentru bolile cardio-vasculare, deschis la Sibiu. Investiţia, 22 milioane de lei (Imagine: Shutterstock)
Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au inaugurat, vineri, "Centrul de cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”, un proiect care are drept scop reducerea incidenţei mortalităţii cardio-vasculare şi care a fost realizat din fonduri europene nerambursabile, cu cofinanţare de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean Sibiu.
Valoarea totală a proiectului este de 22,3 milioane de lei, 18 milioane de lei fiind investiţi în dotarea centrului cu aparatură de ultimă generaţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit datelor oferite de către reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, printre echipamentele achiziţionate se numără un sistem RMN performant, în valoare de 8,3 milioane de lei, un sistem angiografic în valoare de şase milioane de lei, precum şi sisteme de vizualizare optică intravasculară, un ecocardiograf 3D live şi un ecograf cu patru sonde 3D şi 4D.
Centrul de cercetare este situat într-un spaţiu complet renovat şi este împărţit în trei sectoare: compartiment de cateterism şi explorare invazivă, compartiment de cercetare non-invazivă, cu laboratoare de imagistică nucleară, ecografie cardiacă, ecografie neurologică, ecografie obstetrică, şi compartiment de terapie intensivă.
Oficialii Spitalului Judeţean Sibiu au precizat că realizarea acestui centru a fost necesară deoarece patologia cardio-vasculară reprezintă, în prezent, principala cauză a mortalităţii în rândul populaţiei adulte la nivel mondial şi naţional.
"Patologia vasculară (coronariană, cerebrală şi periferică), hipertensiunea arterială şi hipertensiunea pulmonară sunt principalele afecţiuni întâlnite în domeniul medicinii cardio-vasculare”, precizează oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.
Potrivit medicului Ioan Maniţiu, directorul de proiect şi medicul-şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a Spitalului Judeţean Sibiu, centrul de cercetare în patologia cardio-vasculară este conceput să funcţioneze integrat, după modele similare din UE şi SUA, urmând să fie conectat la reţelele europene şi mondiale de cercetare, oferind practic tinerilor cercetători şi doctoranzi din ţară sau din străinătate posibilitatea de a se forma şi de a studia la cele mai înalte standarde în domeniu.
La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Vasile Spinean, a precizat că, prin înfiinţarea acestui centru, instituţia "va deveni un centru de referinţă, în care monitorizarea pacienţilor este organizată ştiinţific, medical şi logistic, necesitate imperioasă pentru integrarea României în programele europene de cercetare-dezvoltare şi management eficient în sectorul de sănătate publică”.
"Acest lucru va avea impact imediat în reducerea semnificativă a costurilor de îngrijire, tratament şi monitorizare activă, dar şi creşterea calităţii vieţii pacienţilor, crearea de noi locuri de muncă şi instruirea selectivă a personalului angajat”, a declarat Vasile Spinean.
Potrivit acestuia, în cadrul centrului se urmăreşte creşterea capacităţii de diagnostic în bolile cardio-vasculare, crearea de noi terapii în domeniul cardiovascular în urma analizelor comparative, dezvoltarea cooperării interdisciplinare de cercetare în medicina cardio-vasculară, stimularea pregătirii tinerilor cercetători şi doctoranzi, precum şi scăderea mortalităţii cauzată de bolile cardio-vasculare la adult, ameliorarea stării de sănătate şi creşterea speranţei de viaţă a populaţiei.
În cadrul acestui proiect este obligatoriu ca, în următorii cinci ani, să fie angajate opt persoane în sectorul de cercetare ştiinţifică, dar şi personal auxiliar, până atunci personalul centrului urmând să provină din secţiile Cardiologie, Neurologie, Radiologie şi Obstetrică-Ginecologie.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe