- Home
- Social
- DOLJ, (05.12.2016, 19:00)
- Valerian Ionescu , Ana Maria Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Centura sudică de ocolire a Craiovei a fost inaugurată de ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR
Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, au inaugurat, luni, centura sudică de ocolire a municipiului Craiova, deşi lucrarea nu a fost recepţionată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
3187 afișări
Centura sudică de ocolire a Craiovei, inaugurată de ministrul Transporturilor
Varianta de ocolire Craiova Sud face legătura între Craiova-Timişoara şi Craiova-Piteşti şi are o lungime de 6,291 km. Conform CNAIR, aceasta se desprinde din DN 6 –km 216+150 (Km 0 CS) trece prin partea de Sud-Vest a Craiovei până la DN65 km 9+360 şi DC 87.
„Este foarte important ca în oraşul Craiova, ca orice alt oraş mare şi municipiu, să fie descongestionat traficul greu. Acesta nu are ce căuta în oraş şi nu face decât să degradeze viaţa oraşului şi a cetăţenilor, să strice drumurile. Nu contează atât timpul parcurs, cât posibilitatea de a direcţiona traficul greu pe alte căi, cum este normal, în aşa fel încât calitatea vieţii să fie alta. Mă bucur că reuşim să inaugurăm această variantă ocolitoare acum, înaintea sezonului de iarnă, cât traficul este şi mai dificil, şi mai complicat, şi din cauza zăpezii. (...) Lucrarea a fost întârziată din cauza problemelor de calitate, deci nu am vrut să facem rabat la calitate. Când am văzut că nu este calitate, am cerut să se refacă totul în aşa fel încât totul să corespundă la standarde”, a declarat presei ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Întrebaţi de jurnalişti despre licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Craiova-Piteşti, care nu a fost încă publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cei doi au susţinut că licitaţia este demarată.
Ministrul Transporturilor a dat şi el asigurări ca licitaţia a fost lansată, adăugând că procedura este în termen.
„După cum ştiţi, procedura de achiziţie publică s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, nu a fost întârziat (n.r. proiectul)”, a afirmat ministrul.
În ceea ce priveşte vechea procedură de concesiune pentru drumul expres/autostrada Craiova-Piteşti, lansată în martie 2013, cei doi oficiali au spus că procedura s-a anulat. Pentru noua autostradă Craiova-Piteşti ar urma să fie revizuit vechiul studiu efectuat pentru drum expres, directorul CNAIR spunând că există anumite elemente, precum studiul geotehnic care va fi menţinut, dar verificat.
“În faza iniţială a fost drum expres, acum s-a impus să fie autostradă, deci în mod evident vor fi modificări de traseu. Sunt raze mai mari, autostrada are un coridor de exproprieri mai mare. SF-ul are o componentă foarte importantă, studiul geotehnic, care este valabil pentru orice tip de drum. Sunt calcule hidraulice şi aşa mai departe Litografia pământului nu se schimbă, nici într-un an, nici în doi, nici în 100. Elemente care au fost studiate la vremea respectivă. Dacă au fost executate corect”, a precizat Homor.
Autostrada Craiova-Piteşti a fost cuprinsă în strategia de implementare a Masterplanului General de Transport al României pe lista lungă, în prima perioadă de implementare (2016-2018).
Acest sector are o lungime de 124.30 km şi valoare estimată de 645.47 milioane euro fără TVA.
Pentru construcţia acesteia, autorităţile de la Bucureşti au avansat un termen de trei ani.
Citeşte şi: Gripa aviară a fost confirmată în România. ANSVSA a confirmat prezenţa virusului la un cadavru de cormoran din portul Constanţa
Citeşte şi: Formarea unui singur medic costă statul român 81.000 de lei, pe 6 ani de studiu, fără rezidenţiat
Citeşte şi: O femeie de 51 de ani, din Iaşi, a fost internată în spital, după ce a fost muşcată de 15 câini. Fotografii care vă pot afecta emoţional
Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre scandalul din sistemul de transplant: "Este stânjenitor pentru România"
Citeşte şi: Cererea DNA de urmărire penală a deputatului Eugen Bejinariu, amânată a doua oară din lipsă de cvorum
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii: Proiectul legii vaccinării va fi finalizat în următoarele zece zile
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe