- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.11.2012, 13:09)
- Gabi Andrei , Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cepoi: Societăţile mutuale de asigurări de sănătate, în minim doi ani de la apariţia legii
Societăţile mutuale de asigurări de sănătate ar putea apărea în minim doi ani după intrarea în vigoare a noii legi, prin reactualizarea actualei case de asigurări la nivel naţional, fiind estimat a rămâne 20 de astfel de instituţii, a declarat, joi, consilierul premierului Vasile Cepoi.
Urmărește
298 afișări
Cepoi: Societăţile mutuale de asigurări de sănătate, în minim doi ani de la apariţia legii (Imagine: Adrian Piclisan - MediafaxFoto)
"Societăţile mutuale de asigurări sunt instituţii care se realizează ca urmare a adeziunii depuse de cetăţeni pentru înscriere. Cetăţenii care au depus adeziune la societatea mutuală au dreptul de a-şi alege organele de conducere şi totodată au controlul asupra modului în care sunt cheltuiţi banii la asigurări. După intrarea în vigoare a noii legi a sănătăţii, în minim doi ani ar putea să fie organizate societăţile mutuale de asigurări prin reorganizarea actualelor case de asigurări. După organizarea societăţii cetăţenii îşi vor alege societatea şi vor depune adeziuni pentru a deveni membri ai acestuia. În acest moment se încheie şi un contract între asigurat şi asigurător, el devenind membru al societăţii mutuale de asigurări", a mai spus consilierul Cepoi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
El a precizat, de asemenea, că o societate ar putea avea între 700.000 şi 1.000.000 de membri. Potrivit acestuia, asiguraţii care nu vor respecta indicaţiile prevăzute în contract, care nu vor merge la controalele periodice sau preventive ar putea fi sancţionaţi.
"Asiguraţii care se vor îmbolnăvi sau li se va agrava starea de sănătate ca urmare a faptului că nu s-au prezentat la controlul recomandat sau cel periodic vor trebui să plătească total sau parţial contravaloarea tratamentelor prescrise", a arătat consilierul.
Potrivit lui Cepoi, modelul belgian de asigurări mutuale de sănătate este cel care se apropie cel mai mult de cerinţele pe care "partenerii de dialog le-au ridicat în urma discuţiilor din acest an". Este vorba despre participarea asiguraţilor la conducerea societăţilor mutuale, controlul asupra cheltuirii banilor, creşterea calităţii serviciilor asigurărilor de sănătate şi desfiinţarea monopolului Casei Naţionale de Sănătate.
În legătură cu modelul francez de asigurări, consilierul Vasile Cepoi a spus că acesta are o componentă care seamănă cu modelul belgian, respectiv cel al asigurărilor voluntare şi facultative.
Întrebat când va fi trimisă în Parlament legea Sănătăţii, consilierul Cepoi a spus că în prima săptămână din decembrie, termenul fiind condiţionat de acordul cu FMI.
"Legea va intra în Parlament în prima săptămână din decembrie. Este o condiţie în acordul cu FMI. Acum o finisăm, o mai supunem odată Consiliului consultativ, probabil săptămâna viitoare, o vom prezenta comisiilor din Parlament, partidelor politice şi până în decembrie ar trebui parcurse aceste etape pentru ca legea să ajungă în Parlament", a mai spus Cepoi.
Întrebat de asemenea care este avantajul sistemului de asigurări mutuale, el a eplicat că punctul forte rezidă în faptul că există o relaţie directă între asigurat şi asigurător.
"Va exista acea autoritate naţională de control a asigurărilor obligatorii care va garanta, va supraveghea dacă asigurătorul îşi respectă obligaţia faţă de asigurat. Va supraveghea calitatea relaţiei dintre asigurat şi asigurător, acesta din urmă având obligaţia de a asigura traseul medical pe care pacientul trebuie să-l parcurgă pentru a-şi rezolva problema de sănătate. În plus, dacă asiguratul nu este mulţumit de societatea de asigăruri are dreptul să se retragă de la aceasta şi să se mute la o alta", a mai spus Cepoi.
Întrebat cum vede numirea lui Raed Arafat ca ministru al sănătăţii Cepoi a spus că este "este cea mai înţeleaptă soluţie care se putea aplica în acest moment".
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe