- Home
- Social
- BRAŞOV, (04.01.2016, 18:41)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cetatea Râşnov, printre cele mai frumoase zece castele "de zăpadă" din lume - GALERIE FOTO
Cetatea Râşnov, judeţul Braşov, se numără printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarnă, potrivit publicaţiei de turism Traveler, cetatea înregistrând în 2015 un număr record de aproape 363.000 de vizitatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
15020 afișări
Cetatea Râşnov, printre cele mai frumoase zece castele "de zăpadă" din lume (Imagine: asociatiarosenauturism.ro)
Revista Conde Nast Traveler a publicat o listă a celor mai frumoase zece castele "de zăpadă" din lume, cu peisaje uimitoare şi cetăţi impunătoare care merită vizitate pe timp de iarnă.
Cetatea Râşnov este inclusă pe această listă, alături de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Cehă), Castelul Blair (Perthshire, Scoţia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) şi Castelul Inuyama (Japonia).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
Manmohan Singh, fostul prim-ministru al Indiei, a fost incinerat astăzi în cadrul unui omagiu naţional
Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania)
Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia)
Castelul Matsumoto (Japonia)
Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a spus că distincţia nu poate decât să îl bucure, fiind una justificată şi prin numărul tot mai mare de turişti care se înregistrează de la an la an.
"Până la sfârşitul lunii decembrie 2015 s-au înregistrat aproximativ 362.700 de vizitatori, care este un număr record de vizitatori. Consider că este o distincţie care se justifică, ţinând cont că Cetatea Râşnov are un număr tot mai mare de vizitatori. Din păcate, nu am putut beneficia de fonduri europene pentru că la vremea respectivă cetatea se afla în litigiu şi a fost nevoie de clarificare juridică. Totuşi, acum trendul este crescător, ţinând cont că în 2013 am avut 108.000 de vizitatori, în 2014 - 241.000 de vizitatori şi acum am ajuns la aproape 363.000 de vizitatori", a spus Veştea.
Primarul speră ca, pe viitor, cetatea să atragă cel puţin 500.000 de vizitatori anual.
Cetatea Râşnov este un ansamblu fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul oraşului Râşnov din judeţul Braşov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Râşnov controla, prin poziţia sa strategică, accesul în Transilvania dinspre Valea Râşnoavei. Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran şi construirea cetăţii Bran pentru protejarea vămii regale, la sfârşitul secolului al XIV-lea, Cetatea Râşnov era prima fortificaţie lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania. În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Râşnov, pe care a trecut-o în administrarea comunităţii locale şi căreia i-a acordat rangul de târg.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:21
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
astăzi, 19:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia