CFR Călători: Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului, amenzi de până la 400 de lei

  • Deschiderea uşii trenului în timpul mersului este periculoasă, avertizează CFR Călători.
  • Amenzile pentru acest lucru pot ajunge până la 400 de lei.
Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului, amenzi de până la 400 de lei

CFR Călători: Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului, amenzi de până la 400 de lei

Compania de transport feroviar de călători arată că persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să respecte normele şi să nu pună în pericol siguranţa lor sau a altor pasageri.

CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului.

Potrivit companiei, această practică constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 250 şi 400 de lei.

Astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice, avertizează compania.

„Contravenţiile pot fi aplicate de personalul de tren şi/sau de Poliţia de Transport Feroviar din prima staţie cu oprire a trenului. Dacă persoana care a deschis uşa trenului refuză să plătească amenda către personalul de tren, angajatul CFR Călători soliciă din staţie/telefon ajutorul Poliţiei de Transport Feroviar. Persoana este coborâtă din tren la prima staţie de oprire din parcursul garniturii unde este aşteptată de PTF şi riscă o contravenţie mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici