- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.11.2014, 09:27)
- Emil Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cheltuielile cu energia termică ar putea depăşi pragul de suportabilitate -10% din veniturile unei familii
Ponderea cheltuielilor cu energia termică în venitul mediu al unei gospodării ar putea depăşi pragul acceptat de 10%, putând ajunge până la 12% la nivel naţional şi chiar 14-15% în unele regiuni ale ţării, a anunţat joi Consiliul Concurenţei.
Urmărește
729 afișări
Cheltuielile cu energia termică ar putea depăşi pragul de suportabilitate -10% din veniturile unei familii (Imagine: Catalina Filip/ Mediafax Foto)
"Analiza de suportabilitate arată că ponderea cheltuielilor cu energia termică în venitul mediu al unei gospodării ar putea depăşi pragul acceptat de 10%, putând ajunge până la 12% la nivel naţional şi chiar 14-15% în unele regiuni ale ţării. Costul anual cu energia termică al unei gospodării branşate la un sistem centralizat ar putea fi mai mic cu 20-40% faţă de cazul energiei produse în mod individual pe bază de gaze naturale, acest procent variind în funcţie de eficienţa şi tehnologia adoptate de operatorii sistemelor centralizate", arată Consiliul Concurenţei, într-un raport publicat joi.
TITLURILE ZILEI
-
• Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială în favoarea Elenei Lasconi
-
astăzi, 20:20
• NEWS ALERT Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
-
astăzi, 17:16
-
astăzi, 18:26
-
astăzi, 16:50
• Veşti bune pentru şoferi. Se deschide un nou tronson de 31 de kilometri din Autostrada Moldova
-
astăzi, 16:40
• O ţară din UE interzice mamele surogat. Ce sancţiuni ar putea primi cei care nu se conformează
-
astăzi, 16:35
• Kim Jong-Un îndeamnă armata Coreei de Nord să se pregătească de război
-
astăzi, 15:48
-
astăzi, 15:30
• Ciucă îi cere demisia lui Ciolacu: A minţit de mai multe ori cu bună ştiinţă
-
astăzi, 14:26
• Ciolacu cere suplimentarea trupelor NATO în România: Rusia a readus războiul în Europa
-
astăzi, 13:49
• Germania va furniza Ucrainei 4.000 de drone „Mini-Taurus” dotate cu inteligenţă artificială
-
astăzi, 13:01
• Oficial turc: Liderii Hamas nu s-au mutat în Turcia, ci sunt doar în vizită
-
astăzi, 08:00
-
astăzi, 12:13
• Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
-
astăzi, 11:52
-
astăzi, 09:45
Instituţia arată că pentru a evita riscul de neplată a facturilor de către populaţie administraţiile locale trebuie să se asigure că preţul gigacaloriei se încadrează în gradul de suportabilitate acceptat la nivel naţional, astfel că recurg la subvenţionarea energiei termice.
"Această subvenţionare reprezintă o povară asupra bugetului general consolidat estimată la aproape jumătate de miliard de euro anual, sumă care finanţează de fapt ineficienţa operatorilor din sistem. În pofida volumului relativ ridicat al subvenţiilor, un număr semnificativ de operatori de pe această piaţă au un grad ridicat de îndatorare", se arată în raport.
Preţul energiei termice pentru populaţie sunt stabilite de către autoritatea locală respectivă. Cel mai redus preţ al energiei termice (între 86 lei şi 154 lei pe gigacalorie) a fost plătit, anul trecut, de consumatorii casnici din Cernavodă, Arad, Vaslui, Tulcea şi Bacău. La polul opus se află locuitorii din Constanţa, Reşita, Brăila, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş, unde preţurile au fost cuprinse între 311 lei şi 387 lei pe gigacalorie.
Sistemul de termoficare din România, ineficient, poluant, subfinanţat şi cu pierderi masive, poate fi îmbunătăţit prin măsuri precum reducerea monopolurilor locale, operarea privată sau public-privată a sistemelor centralizate şi asigurarea unui mediu concurenţial, recomandă Consiliul Concurenţei.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu s-a plimbat în avioanele închiriate de Nordis. Documentele au apărut astăzi în presă
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ungaria critică decizia lui Biden de a-i permite Ucrainei să atace Rusia cu arme americane. Szijjártó: „E un ultim atac asupra noii realități”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:55
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 999. Reacţia Kremlinului după ce Biden a permis Kievului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei / Scholz îi spune „nein” lui Zelenski: Germania nu va livra Ucrainei rachete Taurus, în ciuda deciziei SUA
-
astăzi, 20:20
NEWS ALERT Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi