Cinci bebeluşi din Argeş, trataţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, sunt în continuare în STARE GRAVĂ. Doi dintre ei, ventilaţi mecanic

Cinci bebeluşi din Argeş, trataţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, sunt în continuare în stare gravă, doi dintre ei fiind ventilaţi mecanic, au anunţat, duminică, reprezentanţii spitalului.

6662 afișări
Imaginea articolului Cinci bebeluşi din Argeş, trataţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, sunt în continuare în STARE GRAVĂ. Doi dintre ei, ventilaţi mecanic

Cinci bebeluşi se află în continuare în stare gravă la Spitalul “Marie Curie” (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

În prezent, 11 copii din judeţul Argeş sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Cinci dintre aceştia sunt în continuare pe secţia de Terapie Intensivă, iar doi dintre ei au nevoie de ventilaţie mecanică, au anunţat, duminică, reprezentanţii spitalului. Aceştia au mai declarat că este puţin probabil să fie externat vreun bebeluş în cursul săptămânii viitoare, chiar dacă starea copiilor se îmbunătăţeşte.

Direcţia Sanitar-Veterinară Argeş a demarat, sâmbătă, controale la un lanţ de magazine din judeţ, după ce mai mulţi părinţi au declarat că le-au dat portocale copiilor.

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu şeful ANSVSA, ne-am autosesizat şi am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, care fac parte dintr-o reţea de magazine hipermarket din oraşele Topoloveni, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Piteşti. Ne referim doar la portocale, pentru că una dintre mame a spus că i-a dat copilului să consume portocale achiziţionate din acel magazin. Este posibil să depistăm anumite pesticide” a declarat Daniel Lupu, director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Argeş.

Probele au fost trimise laboratorului din Bucureşti, iar rezultatele sunt aşteptate cel târziu marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici