Cinci schelete fără mâini şi fără picioare, găsite în faţa casei liderului nazist Hermann Göring

Descoperirea a avut loc în Polonia, în centrul de comandă nazist cunoscut sub numele de Bârlogul Lupului.

1670 afișări
Imaginea articolului Cinci schelete fără mâini şi fără picioare, găsite în faţa casei liderului nazist Hermann Göring

Cinci schelete fără mâini şi picioare găsite în faţa casei liderului nazist Hermann Göring

Un grup de arheologi a dezgropat scheletele a cinci persoane, cărora le lipseau mâinile şi picioarele, la o fostă bază militară nazistă din Polonia.

Rămăşiţele au fost descoperite la centrul de comandă nazist cunoscut sub numele de Bârlogul Lupului din Gierloz, nord-estul Poloniei.

Asta după ce a fost descoperit un fragment de craniu uman în timpul unei săpături pe 24 februarie şi a alertat autorităţile locale, care au decis să efectueze noi săpături.

Rămăşiţele au fost găsite în ceea ce pare a fi o fostă baie. Cele cinci cadavre erau îndreptat în aceeaşi direcţie, în afara unei case ocupate de comandantul nazist Hermann Göring, un pilot de luptă în Primul Război Mondial, care a devenit unul dintre cei mai puternici lideri nazişti din Al Doilea Război Mondial şi un prieten apropiat lui Adolf Hitler.

Alături de ele erau scânduri arse şi resturi de infrastructură de canalizare, dar nu erau urme de îmbrăcăminte, potrivit comunicatului.

Adrian Kostrzewa, membru al Consiliului de Administraţie al fundaţiei, a spus că echipa a crezut iniţial că dezgroapă o baie veche când au găsit ţevi în subteran. Cu toate acestea, au găsit apoi cenuşă şi o cheie arsă, înainte de a găsi fragmentul de craniu.

„A fost foarte surprinzător”, a spus Kostrzewa. Fundaţia aşteaptă să afle rezultatele anchetei poliţiei asupra rămăşiţelor, iar până atunci, multe întrebări rămân fără răspuns.

„Există multe teorii de ce nu au mâini şi picioare”, a spus Kostrzewa. „Este foarte greu de spus în acest moment”. Un pas important va fi acela de a afla vârsta rămăşiţelor folosind datarea cu radiocarbon, a adăugat el.

Construit în mod deliberat la kilometri distanţă de civilizaţie, în pădurile din nord-estul Poloniei, Bârlogul Lupului a fost cartierul general al naziştilor pe Frontul de Est, acoperind 6,5 kilometri pătraţi.

Potrivit fundaţiei, baza era una dintre cele mai mari de acest gen din Europa. „Unicitatea acestei descoperiri constă în faptul că cadavrele au fost găsite în incinta celui mai bine păzit complex din cel de-al Treilea Reich”, se arată în declaraţie.

Hitler a petrecut în total aproape trei ani acolo.

Potrivit fundaţiei, cetatea a fost scena Operaţiunii Valkyrie, o tentativă de asasinat împotriva lui Hitler în iulie 1944, înainte de a fi distrusă în ianuarie 1945 pentru a preveni cădea în mâinile armatei sovietice. Poliţia poloneză investighează descoperirea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici