Prima pagină » Social » Cinci sute de sindicalişti de la BNS protestează la Ploieşti faţă de revoluţia fiscală | FOTO, VIDEO

Cinci sute de sindicalişti de la BNS protestează la Ploieşti faţă de revoluţia fiscală | FOTO, VIDEO

Cinci sute de sindicalişti de la BNS protestează, joi, la Ploieşti, faţă de modificările fiscale. ”Nu vrem ca România să fie un experiment social la nivel european”, spune liderul sindicaliştilor, Dumitru Costin.
Cinci sute de sindicalişti de la BNS protestează la Ploieşti faţă de revoluţia fiscală | FOTO, VIDEO
Laura Petrescu
09 nov. 2017, 17:20, Social

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Cei cinci sute de protestatari au plecat în marş, pe ploaie, de la Gara de Sud din Ploieşti către Prefectura Prahova.

Protestatarii se manifestă zomotos, suflând în vuvuzele şi fluiere.

Ajunşi în faţa Prefecturii Prahova, sindicaliştii scandează “Vrem dreptate” şi “Hoţii”.

Totodată, ei au steaguri cu sgila BNS şi câteva pancarte cu mesaje precum “Românul n-a stat în genunchi niciodată decât în faţa lui Dumnezeu” sau “Cine nu se trezeşte azi, degeaba se va plânge mâine”.

La protest este prezent şi preşedinte BNS, Dumitru Costin, care a declarat că România nu trebuie să devină ”un experiment social la nivel european”.

”Acţiunea de azi de la Ploieşti se înscrie în calendarul de acţiuni de protest stabilit de Biroul Executiv al BNS. Obiectivul principal îl reprezintă recent adoptata ordonanţă de modificare a Codului Fiscal. Campania noastră a început luni în Argeş, a continuat ieri în Constanţa şi azi în Ploieşti. (….) Unii lideri politici au impresia că gata, după adoptarea de ieri a ordonanţei, lucrurile sunt rezolvate (…) Nu vrem ca România să fie un experiment social la nivel european”, a declarat liderul BNS.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, care completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi prevede mutarea CAS de la angajator la salariat cu reducerea cotei totale de contribuţii sociale de la 39,25% la 37,25%, splitarea plăţii TVA, ridicarea plafonului pentru microîntreprinderi la un milion de euro şi instituirea contribuţiei asiguratoare pentru muncă de 2,25% din fondul de salarii, dar şi scăderea de la 16% la 10% a impozitului pe venituri şi creşterea salariului minim pe economie de la 1.450 la 1.900 de lei.