Cine sunt tinerii soldaţi ruşi trimişi să moară în Ucraina. David şi Alexei, „carne de tun” în războiul lui Putin

Sunt foarte tineri, unii recrutaţi pentru primele linii ale luptelor, dar fără o pregătire deosebire, majoritatea venind din cele mai îndepărtate locuri ale ţării. Banii alocaţi pentru modernizarea forţelor armate ruse au fost „furaţi şi investiţi în iahturi”, fostul ministru de externe Kozirev.

Urmărește
45201 afișări
Imaginea articolului Cine sunt tinerii soldaţi ruşi trimişi să moară în Ucraina. David şi Alexei, „carne de tun” în războiul lui Putin

Cel mai mic dintre cei identificaţi până acum împlinise 18 ani. David Arutiunian a murit în regiunea Donbass, lovit de un şrapnel. Unul dintre numeroşii băieţi ruşi trimişi la măcel în Ucraina conform mărturiilor din ce în ce mai dese adunate în oraşele natale ale acestor soldaţi fără experienţă.

Nu au avut însă nicio pregătire anume şi au ajuns imediat în batalioanele angajate în „manevre”. De la o zi la alta, s-au trezit peste graniţă înfruntând unităţi bine antrenate şi cu siguranţă mult mai bine înarmate.

David încerca să salveze un tovarăş, după ce vehiculul lor blindat a fost lovit. A venit din Kiakhta, la sud de Lacul Baikal, nu departe de graniţa cu Mongolia. Ilia Kubik avea şi el 18 ani şi venea din oraşul Bratsk, din Siberia.

Anatolij Torsunov,19 ani, provine din regiunea Perm; iar Alexei Kuzmin, din Magnitogorsk, de la poalele Uralilor. Alexei Martynov era şi originar din Buriaţia, ca şi David. Zeci şi zeci de nume care apar pe măsură ce cadavrele se întorc acasă, iar părinţii organizează înmormântări. Iegor Pochkaenko, din Belogorsk, estul Siberiei, a murit cu o zi înainte să împlinească 19 ani.

300 au dezertat şi s-au întors acasă

Acum sosesc noii recruţi, 134.500, care vor lua locul celor care urmează să-şi ia concediul. Se încearcă şi înrolarea imigranţilor din Asia Centrală care nu au locuri de muncă în marile oraşe. Diverse organizaţii promit cetăţenia rusă, în schimbul a 3 luni în armată.

300 de tineri din Osetia de Sud care ajunsesera deja in Ucraina au dezertat şi s-au întors acasă. Comitetul Mamelor Soldaţilor care există de la războiul din Afganistan din anii 1980 încearcă să ajute familiile. De multe ori primesc veşti de la ucraineni, pentru că ruşii au tendinţa de a lăsa cadavrele pe câmp. Cei recuperaţi ajung parţial în morgile din Belarus, pentru a nu crea prea multă alarmă acasă.

Deocamdată, întoarcerea sicrielor nu sparge credinţa majorităţii ruşilor în liderul lor. Sprijinul lui Putin a crescut şi mai mult, până la 83%, potrivit sondajelor independente. Şi mulţi părinţi spun că sunt mândri de copiii lor care luptă pentru patria sfântă: „A murit pentru noi. Trebuie să continuăm până la victorie ”, a spus, la radio Deutsche Welle, Natalia, mama sergentului Ievgeni, ucis în luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici