- Home
- Social
- MIERCUREA CIUC, BISTRIŢA NĂSĂUD, PIATRA NEAMŢ, (29.10.2017, 14:05)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căi rutiere REDESCHISE, după ce vremea severă a afectat 40 de localităţi din 17 judeţe/ UPDATE: Nou bilanţ MAI cu drumurile rămase blocate
Vremea severă a produs pagube în întreaga ţară, mai multe gospodării rămânând fără curent electric. Ninsorile au îngreunat în anumite zone şi traficul rutier, mai multe căi rutiere fiind închise temporar | Peste 10.000 de poliţişti acţionează în acest moment pentru deblocarea drumurilor, iar în anumite zone se circulă în condiţii de iarnă.
Urmărește
20170 afișări
UPDATE 11:59
Circulaţia pe două drumuri naţionale din Harghita, oprită de duminică, a fost redeschisă
Circulaţia pe două drumuri naţionale din judeţul Harghita, oprită de duminică din cauza copacilor căzuţi de carosabil, a fost redeschisă.
Potrivit IGPR, în judeţul Harghita, circulaţia rutieră a fost reluată pe cele două drumuri naţionale unde pe parcursul nopţii a fost oprită din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, respectiv DN12C Gheorghieni - Lacu Roşu şi DN13B Praid - Joseni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Traficul rutier a fost reluat, dar se circulă în condiţii de iarnă, precizează IGPR.
Duminică, efecte ale ninsorilor şi viscolului au fost înregistrate în 12 localităţi din şase judeţe, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrică sau de căi rutiere blocate sau închise, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne. În judeţul Harghita a fost închis un segment de drum între Lacul Roşu şi Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza copacilor căzuţi, iar în localitatea Joseni a fost închis un segment pe DN13B care făcea legătura cu localitatea Praid.
UPDATE 08.50
IGPR: 40 de localităţi din 17 judeţe, afectate de vremea severă
Poliţia Română anunţă că 40 de localităţi din 17 judeţe au fost afectate de vremea severă din ultimele 24 de ore, cele mai întâlnite probleme fiind legate de blocarea căilor rutiere din cauza căderii unor arbori pe carosabil, lipsa energiei electrice sau căderea acoperişurilor unor clădiri.
Localităţile afectate se află în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Tulcea.
"Două drumuri naţionale şi un drum judeţean sunt închise circulaţiei rutiere - DN 12C între localităţile Bicaz Chei şi Gheorgheni, DN 13B între localităţile Gheorgheni şi Praid şi DJ 175B între localităţile Pojorâta şi Crucea. La aceste tronsoane de drum se adaugă DN 67C-Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, DN7C Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea-Cascadă, care au fost închise în acest sfârşit de săptămână", transmite Poliţia Română.
UPDATE 08.25
Trafic intens pe DN1, Valea Prahovei, din cauza zăpezii
Traficul rutier este intens, luni dimineaţă, pe DN1, pe Valea Prahovei, din cauza zăpezii. Drumul este acoperit pe alocuri acoperit cu un strat subţire de zăpadă.
Potrivit Centrului Infotrafic, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei - Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal - şi pe DN1A -Văleni, Cheia, Săcele - ninge uşor, drumul fiind pe alocuri acoperit cu un strat subţire de zăpadă.
Traficul este intens pe aceste tronsoane de drum.
Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.
UPDATE 07.10
Vreme rea face ravagii în toată ţara | Peste 10.000 de poliţişti acţionează în acest moment, mai multe drumuri fiind închise
La nivel naţional acţionează 10.758 de politişti şi 5.667 de autospeciale, fiind în rezervă 1.458 de poliţişti şi 760 de autovehicule, transmite Poliţia Română. Mai multe drumuri sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice.
"Circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 67C-Transalpina (pentru toate categoriile de autovehicule), între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800 şi pe DN7C (Transfăgărăşan) pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea-Cascadă, între kilometri 104 şi 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie). De asemenea, au fost închise traficului rutier, în judeţul Harghita, DN12C Gheorghieni – Bicaz-Chei, între kilometri 5-32 şi DN13B Praid – Gheorghieni, între kilometri 3 şi 30. În judeţul Suceava, traficul rutier a fost oprit pe DJ 175B Pojorâta – Crucea, care urmează să fie deszăpezit", transmite Poliţia Română.
Potrivit IGPR, a fost ridicată restricţia temporară de tonaj (7,5 tone) în pasurile Tihuţa şi Mestecăniş, pe DN17, după ce carosabilul a fost curăţat.
În judeţul Maramureş, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DJ 186 Cavnic - Budeşti, fiind prezenţi poliţişti care verifică dacă autovehiculele sunt echipate de iarnă.
"Au mai fost semnalate căderi de arbori pe DN2, în judeţul Bacău, pe DN15B şi DN15C, în judeţul Neamţ şi pe câteva drumuri judeţene din judeţele Neamţ şi Suceava, însă carosabilul a fost degajat în scurt timp, nemaifiind sesizate probleme la această oră", precizează poliţiştii.
UPDATE 18.40
MAI: Drumuri închise sau blocate; efectele viscolului, resimţite în 12 localităţi din 6 judeţe
Efecte ale ninsorilor şi viscolului sunt înregistrate, duminică, în 12 localităţi din 6 judeţe, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrică sau de căi rutiere blocate sau închise, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.
Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAI, nu s-au înregistrat situaţii deosebite care să pună în pericol viaţa cetăţenilor, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, dar în judeţele de munte care se află sub atenţionare meteorologică, la înălţimi de peste 1.700 de metri, viscolul a fost puternic şi au căzut arbori pe drumuri naţionale şi judeţene, ceea ce a afectat traficul rutier.
„Până acum, efecte ale ninsorilor şi viscolului sunt înregistrate în 12 localităţi din 6 judeţe, iar acestea constau fie în probleme la alimentarea cu energie electrică, fie căi rutiere blocate sau închise. Nu sunt persoane în pericol şi nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei. Nu sunt localităţi izolate, la care să nu se poată ajunge. Au fost închise preventiv 5 segmente de drumuri, în special acolo unde din cauza căderilor de arbori nu se mai poate circula. Se acţionează în toate aceste cazuri pentru tăierea şi degajarea copacilor şi deszăpezirea drumului”, au transmis reprezentanţii MAI.
La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Alba – în Arieşeni spre localitatea Vârtop au căzut 2 copaci pe partea carosabilă şi pe cablurile de curent electric, în judeţul Harghita a fost închis un segment de drum între Lacul Roşu şi Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza căderii de arbori. Tot în judeţul Harghita, din cauza viscolului, în localitatea Joseni a mai fost închis un segment pe DN13B care făcea legătura cu localitatea Praid.
Totodată, în judeţul Maramureş, între Cavnic şi Budeşti, DJ 184 rămâne închis cel puţin până luni dimineaţa, iar în judeţul Bihor circulaţie rutieră se desfăşoară pe un singur sens, în mod alternativ pe drumul judeţean, în zona localităţii Marghita.
De asemenea, în judeţul Neamţ, în jurul orei 13.30 s-a închis circulaţia pe DN12C la km 32 între localitatea Bicaz Chei până în Gheorghieni, iar în judeţul Suceava, un drum judeţean este închis din cauza condiţiilor de drum nefavorabil, între Pojorâta şi Crucea.
MAI arată că, din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Centrele Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor de la nivelul a 18 judeţe aflate sub avertizări meteo rămân operaţionale până la revenirea la normalitate a situaţiei.
Până la finalizarea acestui episod de vreme severă, MAI are în teren, peste 20.000 de oameni – pompieri, poliţişti şi jandarmi – cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice. În funcţie de situaţie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne pot fi suplimentate cu peste 15.000 de angajaţi şi aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenţie.
Reprezentanţii MAI atenţionează conducătorii auto care în noaptea de duminică spre luni se vor afla în trafic să se informeze care este starea drumurilor şi să respecte indicaţiile poliţiştilor. Cei care circulă în zonele unde a nins vor trebui sa aibă anvelope de iarnă în mod obligatoriu.
Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, mai multe localităţi au fost afectate de vântul puternic, care a bătut cu viteze cuprinse între 80 şi 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, blocând circulaţia rutieră, iar din cauza vremii nefavorabile circulaţia pe Transrarău a fost închisă.
„În cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) s-au semnalat căderi de arbori pe carosabil în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Carlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc zona Izvorul Alb. ISU Suceava a intervenit în localităţile Iacobeni, Crucea şi Paltin. În celelalte locaţii au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi lucrătorii ocoalelor silvice. Începând cu ora 14.05 DJ175A şi B Transrarau este închis ca măsură preventivă dispusă de autorităţi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt. adj. Alin Găleată.
Găleată a mai spus că circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, dinspre Suceava spre Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind depus un strat de un centimetru de zăpadă pe carosabil.
Circulaţia în Pasul Tihuţa, unde viscoleşte şi ninge abundent, se desfăşoară, duminică, în condiţii de iarnă, autorităţile făcând apel la şoferi să nu plece la drum dacă nu au autoturismele echipate. Drumarii acţionează, duminică, în Pasul Tihuţa cu 5 utilaje şi au pregătit 1.000 de tone de material antiderapant. „În această zonă este viscol, dar se circulă in condiţii bune, utilajele sunt pregătite să acţioneze, s-a împrăştiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului şi s-au montat 2.000 de metri liniari de parazăpezi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, Oana Gherman. Se circulă dificil şi în Maramureş, iar în Harghita sunt drumuri închise. Mii de oameni nu au curent
La ora transmierii acestei ştiri, circulaţia pe DN 17B, în zona localităţii Dorna Arini este blocată pe un sens de mers din cauza unor bolovani care au căzut de pe versanţi.
Suceava: Circulaţie oprită pe Transrarău din cauza vremii
Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică, pe DJ 175 A şi B – Transrarău, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Pe DN 17 B se circulă doar pe un sens în zona Dorna Arini, din cauza bolovanilor căzuţi de pe un versant.
Două drumuri naţionale închise şi peste 100 de familii, fără energie electrică, în Harghita
Două drumuri naţionale au fost închise, duminică, în judeţul Harghita, din cauza ninsorii şi a vijeliei, care au doborât mai mulţi copaci pe carosabil, iar peste 100 de familii au rămas fără energie electrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Drumul Naţional 12C, între localităţile harghitene Gheorghieni şi Lacu Roşu, a fost închis pe o distanţă de 27 de kilometri, din cauza vântului puternic şi ninsorii, care au doborât mai mulţi copaci.
De asemenea, şi Drumul Naţional 13 B, în zona Pasului Bucin, între localităţile Praid şi Joseni, este închis, iar pompierii militari degajează arborii căzuţi pe carosabil.
„Nu au fost înregistrate persoane rănite”, potrivit Alinei Ciobotariu.
Duminică dimineaţa, peste 100 de gospodării din localităţile harghitene Sicasau şi Liban au rămas fără energie electrică din cauza unui brad căzut pe liniile de tensiune.
La faţa locului, echipaje ale distribuitorului de energie electrică intervin pentru remedierea defecţiunilor.
Şi în judeţul Maramureş circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă (ninge abundent) pe DNJ 186, între Cavnic şi Budeşti. La fata locului sunt prezenţi poliţişti rutieri care verifică dacă autovehiculele sunt echipate de iarnă si asigura fluidizarea traficului in zona.
Din cauza riscului căderii de pietre, se circulă pe o bandă, în ambele sensuri.
Traficul rutier este deviat, duminică, pe DJ 184 Cavnic – Budeşti din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil în urma ninsorii, autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă fiind întoarse din drum de poliţişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al IPJ Maramureş transmis, duminică, şoferii care circulă în zona Cavnic - Budeşti sunt redirecţionaţi pe DN 18.
„În judeţul Maramureş, din cauza ninsorii, pe DJ 184 Cavnic - Budeşti unii copaci au căzut pe partea carosabilă şi există riscul să mai cadă. La această oră circulaţia este deviată, poliţiştii Serviciului Rutier se află în zonă pentru a-i direcţiona pe şoferi pe DN18, pentru a verifica dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă şi pentru fluidizarea traficului rutier. Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente rutiere în zonă, însă toate autovehiculele care nu au fost echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, au fost întoarse din drum”, se arată în documentul citat.
Poliţiştii reamintesc şoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze cu privire la condiţiile meteo înainte de a porni la drum.
Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu: Schimbările la Legile Justiţiei generează un război întâlnit în regimurile dictatoriale
Citeşte şi: „Vinurile Împăraţilor”, cele mai scumpe din România, reapar pe piaţă/ Cu cât se VINDE o sticlă din celebrul vin de la Lechinţa - FOTO
În judeţul Neamţ, vremea rea a lăsat fără curent electric mai multe gospodarii.
Potrivit ISU Neamţ, aproximativ 3.000 de gospodării din localităţile Podoleni, Zăneşti şi Tarcău nu au alimentare cu energie electrică.
Echipe ale furnizorului de energie electrică din zonă lucrează pentru a remedia problemele din zonă.
Meteorologii au emis, pentru duminică, o avertizare de cod portocaliu în zonele de munte, unde va ninge viscolit şi va fi un strat consistent de zăpadă, şi o avertizare de cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ERATĂ: Din textul iniţial în care era menţionat faptul că Electrica este proprietarul transformatoarelor electrice care au fost avariate în judeţul Suceava, redacţia Mediafax a rectificat informaţia, întrucât acestea nu aparţin companiei de electricitate.
În mod eronat, companiei Electrica i-a fost atribuită calitatea de proprietară a posturilor de transformare din Judeţul Suceava. Niciun Operator de Distribuţie din cadrul Grupului Electrica nu activează în zona respectivă, precizează compania într-un drept la replică remis MEDIAFAX.
Reluăm ştirea în forma corectă:
”Suceava: Circulaţie oprită pe Transrarău din cauza vremii. Mii de oameni, fără curent electric
SUCEAVA (MEDIAFAX) - Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică, pe DJ 175 A şi B – Transrarău, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt. Pe DN 17 B se circulă doar pe un sens în zona Dorna Arini, din cauza bolovanilor căzuţi de pe un versant. Peste 4.600 de locuinţe din Suceava au rămas fără curent electric.
Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, mai multe localităţi au fost afectate de vântul puternic, care a bătut cu viteze cuprinse între 80 şi 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, blocând circulaţia rutieră, iar din cauza vremii nefavorabile circulaţia pe Transrarău a fost închisă.
„În cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) s-au semnalat căderi de arbori pe carosabil în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Carlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc zona Izvorul Alb. ISU Suceava a intervenit în localităţile Iacobeni, Crucea şi Paltin. În celelalte locaţii au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi lucrătorii ocoalelor silvice. Începând cu ora 14.05 DJ175A şi B Transrarau este închis ca măsură preventivă dispusă de autorităţi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt. adj. Alin Găleată.
Găleată a mai spus că circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, dinspre Suceava spre Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind depus un strat de un centimetru de zăpadă pe carosabil.
La ora transmierii acestei ştiri, circulaţia pe DN 17B, în zona localităţii Dorna Arini este blocată pe un sens de mers din cauza unor bolovani care au căzut de pe versanţi.
Din cauza vântui puternic, 67 de puncte de transformare au rămas fără alimentare cu energie electrică, fiind afectaţi 4.613 consumatori.
Meteorologii au emis, pentru duminică, o avertizare de cod portocaliu în zonele de munte, unde va ninge viscolit şi va fi un strat consistent de zăpadă, şi o avertizare de cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte”.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe