Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă, plus-valoare

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, de Ziua Internaţională a Vârstnicilor, un mesaj pentru cei care „ne sunt părinţi, bunici sau străbunici şi ne-au călăuzit pe drumul vieţii”.

208 afișări
Imaginea articolului Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă, plus-valoare

Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă, plus-valoare

„Întreaga lume îşi sărbătoreşte astăzi (sâmbătă, 1 octombrie - n.r.) seniorii şi este firesc să le transmitem acestor generaţii gândurile noastre bune şi respectul pentru cei care ne sunt părinţi, bunici sau străbunici şi ne-au călăuzit pe drumul vieţii. Înţelepciunea şi experienţa lor de viaţă înseamnă plus-valoare pentru întreaga societate, pentru generaţiile care vin din urmă şi care cu siguranţă vor duce mai departe exemplul preţios al celor care astăzi sunt la vârsta senectuţii”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, în România, declinul demografic din ultimele decenii a produs inevitabil efecte în întreaga societate şi în plan economic şi care s-au răsfrânt, din păcate, asupra celor mai multe categorii sociale, inclusiv pensionari.

„Problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului şi ne preocupă să găsim acele soluţii prin care să readucem echilibrul necesar în sistemul de pensii, astfel încât trecerea de la viaţa activă la anii de pensie să nu mai însemne o scădere abruptă a nivelului de trai. Obiectivele noastre sunt clare în această direcţie şi am adoptat deja o serie de pachete de măsuri ţinând cont şi de posibilităţile care au fost până acum la îndemâna Guvernului. Responsabilitatea şi solidaritatea sunt vitale pentru perioada actuală. Abordarea noastră este una realistă, ţinând cont şi de crizele suprapuse cu care se confruntă nu numai România. Vom aborda în acelaşi mod responsabil orice decizie pe care o vom lua şi de acum înainte, inclusiv măsurile care îi vizează pe vârstnici, în funcţie de resursele şi prognozele bugetare, pentru a-i proteja pe români în această perioadă dificilă şi pentru a proteja în acelaşi timp şi economia”, a mai spus premierul Ciucă.

Acesta le-a transmis vârstnicilor din România că îi asigură de respectul său pentru ceea ce au făcut de-a lungul vieţii pentru societate şi le-a mulţumit.
Le urez sănătate şi ani mulţi în care să ne onoreze cu experienţa şi înţelepciunea lor şi să se bucure de aprecierea generaţiilor mai tinere.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
vârstnici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici