- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (15.01.2013, 16:39)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O fetiţă de 4 ani a murit pe masa de operaţie. Copilul fusese diagnosticat cu entorsă
O fetiţă în vârstă de 4 ani a murit în timp ce era operată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de şoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng, în timpul intervenţiei ea făcând stop cardiac.
Urmărește
2471 afișări
Copil de 4 ani mort pe masa de operaţie. Medicii spun că avea septicemie de la o rană la picior (Imagine: Shutterstock)
Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat marţi că fetiţa de patru ani din Bistriţa-Năsăud a fost dusă la unitatea medicală luni după-amiază, starea ei fiind gravă.
"Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă", a spus sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Potrivit acesteia, fetiţa a suferit un stop cardiac în timpul intervenţiei, întrucât îi erau afectate organele vitale.
Fetiţa fusese diagnosticată cu entorsă, la Bistriţa
Fetiţa a fost consultată la Spitalul Judeţean din Bistriţa şi i-a fost pus diagnosticul de entorsă, după care a fost îndrumată la spitalul din Năsud, de unde fusese trimisă, afirmă conducerea SJU.
Managerul Spitalului Judeţean din Bistriţa, Mircea Gelu Buta, susţine că după ce a fost consultată fetiţa de 4 ani a fost trimisă la spitalul din Năsăud, şi nu acasă.
"Din datele mele de până acum, fetiţa de patru ani din zona Năsăudului s-a prezentat la serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean de Urgenţă, trimisă de la spitalul din Năsăud pentru o consultaţie, în data de 10 ianuarie, la ora 10.30. A fost consultată de medicul ortoped de gardă. S-a pus diagnosticul de entorsă la glezna dreaptă, s-au dat indicaţii terapeutice şi a fost trimisă înapoi la Spitalul Orăşenesc Năsăud. Acesta este episodul de la Bistriţa. I s-a făcut un consult, s-au dat nişte indicaţii terapeutice. Atât s-a întâmplat aici, la noi”, a declarat, marţi,Mircea Gelu Buta.
Potrivit acestuia, medicii din Năsăud şi doctorul de familie ar fi urmat să supravegheze evoluţia, în cazul celor de la Bistriţa fiind cerută doar o consultaţie.
Întrebat cum comentează declaraţia managerului Spitalului Năsăud, dr. Adrian George, care a spus că de la Spitalul Judeţean fetiţa a fost trimisă acasă cu indicaţia să ia Nurofen şi să i se aplice comprese, Buta a spus că nu a stat încă de vorbă cu medicul ortoped care era de gardă şi că nu ştie ce i-a prescris acesta.
"Nurofen se dă, de regulă, pentru durere. Nu ştiu exact ce i-a prescris. Urmează să stau de vorbă cu el", a mai afirmat Mircea Gelu Buta.
Managerul spitalului bistriţean a adăugat că în unitatea pe care o conduce "s-a consumat doar un episod” din cele întâmplate.
"La Bistriţa nu i s-a pus ghips. Eu am înţeles că i-a pus altcineva, nu ştim cine. Nu ştim unde a mai dus-o familia, ce s-a mai întâmplat între timp. Nu putem da vina pe cineva anume atât timp cât nu avem raportul medico-legal ca să ştim cauza morţii. Sigur că vom lua şi noi măsuri dacă se va impune", a adăugat Buta.
Directorul Spitalului Orăşenesc "George Trifon" Năsăud, dr. Adrian George, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că familia fetiţei s-a prezentat cu ea la spitalul pe care îl conduce, în cursul zilei de joi. Acesta a afirmat că fetiţa a fost diagnosticată cu entorsă şi trimisă la un ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.
"Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face gărzi la noi la chirurgie. Am aflat că ar fi venit vineri la el şi că dânsul i-ar fi pus ceva atelă ghipsată. Mai multe nu ştiu fiindcă nu figurează nicăieri, nu e înregistrată. Au venit cu o asistentă care lucrează în spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe secţie", spunea dr. Adrian George.
Potrivit acestuia, la Spitalul Judeţean din Bistriţa fetiţei i s-a pus acelaşi diagnostic, după care ar fi fost trimisă acasă, cu recomandarea să îi fie puse comprese la picior.
În acest caz, mai multe anchete sunt în derulare pentru a se stabili cum a fost posibil ca fetiţa să moară după ce săptămâna trecută a suferit o entorsă.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe