Cluj: Un pod pus de Armată după o viitură a fost demontat. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul ISU

Armata a demontat, marţi, un pod militar instalat, în 2010, peste un pârâu din comuna clujeană Chinteni, după ce fostul pod a fost luat de o viitură, astfel că mai multe persoane care stau în zonă au avut nevoie de ajutorul pompierilor care au pus scări de fier pentru trecerea pârâului.

Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un pod pus de Armată după o viitură a fost demontat. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul ISU

Cluj:Un pod pus de Armată după o viitură a fost demontat. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul ISU (Imagine: Adi Piclisan - Arhiva MediafaxFoto)

Primarul comuniei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vechiul pod a fost afectat de viitură în 2010, iar Armata a montat atunci un altul pe care, marţi, a venit să-l demonteze.

Ea a afirmat că podul făcea legătura dintre drumul principal şi locuinţe, iar odată cu demontarea acestuia mai multe persoane care locuiesc în acea zonă au avut nevoie de ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, care au montat scări de fier pentru traversarea pârâului.

Luciu a spus că doar cu ajutorul acestor scări se mai poate trece pârâul.

"Noi, Primăria, am întocmit proiectul pentru pod, reprezentanţii Prefecturii nu au virat suma către Primărie. Am avut ponton amplasat de Armata a 4-a Gemina, au venit şi au luat pontonul, nu au anunţat pe nimeni. Prefectul le-a transmis soldaţilor să rămână pe loc, de şapte ore stau cu podul încărcat în camioane. Asta nu se poate întâmpla decât în România. Cei care vin de la serviciu trec pe scări montate de ISU, este inadmisibil să nu găseşti 400.000 de lei să-i aloci pentru acest pod. Eu în fiecare săptămână am scris la forurile judeţene şi la Guvern, dar fără succes. Mă uimesc aceşti reprezentanţi ai Armatei şi mă întreb cui aparţine Armata Română, cum îi lasă sufletul să ia podul şi să plece", a afirmat Suciu.

O femeie care locuieşte în zonă a spus că este de neconceput ce s-a întâmplat.

"Cum trece copilul meu, sunt copii mici, cum pot să treacă pe aceste scări? Să ne bage transport şi să ne ducă roată", a spus femeia.

Reprezentanţii Armatei nu au dorit să discute cu presa şi nu au dat nicio explicaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a luat legătura cu ministrul Apărării, Mircea Duşă, care a dat ordin ca podul militar să fie remontat în cursul zilei de miercuri.

"După ce podul militar va fi remontat, provizoriu, vom rezolva şi chestiunea finanţării construcţiei unui pod nou. Avem pregătit un proiect de hotărâre de Guvern pentru a primi bani din fondul pentru situaţii de urgenţă, pentru că a fost vorba despre o calamitate care a dus la distrugerea fostului pod", a afirmat Vuşcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici