Cluj: Un tânăr care lucra la construirea unui bloc a murit strivit de un planşeu din beton

Un tânăr din judeţul Bistriţa-Năsăud care lucra la construirea unui bloc de locuinţe în Cluj-Napoca a murit, miercuri, strivit de un planşeu din beton amplasat pe un balcon, pe care beneficiarul lucrării ar fi cerut să îl taie, ITM Cluj declanşând o anchetă în acest caz.

451 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un tânăr care lucra la construirea unui bloc a murit strivit de un planşeu din beton

Cluj: Un tânăr care lucra la construirea unui bloc a murit strivit de un planşeu din beton (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul era angajat cu forme legale la o firmă din Dej, care construia un bloc de locuinţe în Cluj-Napoca.

"ITM Cluj a declanşat o anchetă în cazul unui accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 28 de ani, muncitor cu forme legale la o firmă din Dej care construia un bloc pe strada Ştefan Augustin Doinaş din Cluj-Napoca. Acesta lucra la un planşeu de umbrire a unui balcon, la etajul al cincilea al blocului, care se afla deasupra capului său. În timp de folosea un utilaj pentru tăiatul fierului-beton, planşeul s-a desprins şi l-a strivit, iar bărbatul a decedat”, a spus Roşca.

Potrivit acestuia, ITM Cluj verifică în ce măsură au fost respectate normele de protecţie a muncii şi de securitate în muncă.

Surse din cadrul anchetei au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că beneficiarul lucrării a fost cel care ar fi dispus bărbatului să taie acel planşeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici