CNSC dă câştig de cauză Primăriei Capitalei, în privinţa studiului de fezabilitate pentru semaforizare inteligentă

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei în procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), spune, luni, primarul general Nicuşor Dan.

118 afișări
Imaginea articolului CNSC dă câştig de cauză Primăriei Capitalei, în privinţa studiului de fezabilitate pentru semaforizare inteligentă

Nicuşor Dan spune că după un an de blocaje, CNSC a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei în privinţa achiziţiei studiului de fezabilitate pentru Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), astfel că va fi semnat contractul în perioada următoare.

„Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se realizează în patru etape distincte. Prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni. Această etapă include şi amplasarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare maşini electrice”, spune primarul pe pagina sa de Facebook.

Prin etapa a doua se urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.).

Dan adaugă că se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.).

În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea unui număr de 194 intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate în prezent.

Finanţarea proiectului se va face prin PNRR şi alte surse de finanţare nerambursabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici