- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.09.2014, 18:15)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNSC: Trei contestaţii au fost admise privind licitaţia pentru manuale. Reevaluarea ofertelor continuă
Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.
Urmărește
849 afișări
CNSC: Trei contestaţii au fost admise privind licitaţia pentru manuale (Imagine: Balazs Attila/ Mediafax Foto)
UPDATE 18:15 - CNSC: Trei contestaţii admise privind licitaţia pentru manuale, reevaluarea ofertelor continuă
Preşedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand, a explicat că au fost primite 11 contestaţii privind licitaţiile pentru manunalele de clasa I şi a II-a, iar din acestea trei s-au admis, două au fost respinse fără interes, iar şase, admise în parte.
"În acest context, s-a dispus continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor în zece zile", a spus preşedintele CNSC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
După deschiderea ofertelor, pe 17 iulie, asocierea Akademos Art SRL - Stand Agenţie Difuzare Carte SRL şi SC Aramis Print SRL au formulat contestaţii, care au fost respinse.
Membrii Federaţiei Editorilor din România (FER) au anunţat, în 21 august, că au depus 17 contestaţii şi au sesizat mai multe instituţii, inclusiv DNA, privind anumite nereguli legate de modul în care s-a făcut licitaţia pentru manualele şcolare.
Reprezentanta editurii Aramis, Ana Munteanu, a declarat că acuză CNEE de inconştienţă, pentru că pentru cele 24 de discipline au primit 61 de oferte şi, în urma licitaţiei, au fost acoperite doar nouă discipline, astfel că pentru 75 la sută dintre discipline nu sunt manuale.
Pricopie a informat Guvernul că CNSC se va propunţa miercuri asupra contestaţiilor la manuale
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a informat în şedinţa de Guvern că CNSC se va pronunţa miercuri asupra contestaţiilor depuse în urma licitaţiilor la manualele şcolare, urmând ca astfel noile manuale pentru elevi să poată fi tipărite, a declarat premierul Victor Ponta.
Ea a anunţat că a fost făcută o plângere la DNA pentru vicierea rezultatelor contestaţiilor.
Paul Balogh, de la Read Forward, a declarat că prejudiciul anchetat de DNA este, probabil, "cel mai mare jaf din domeniul educaţiei", precizând că s-ar fi putut cumpăra manuale pentru toţi copiii timp de 40 de ani.
Solicitat să spună dacă elevii de clasa I vor avea manuale noi pe bănci la începerea anului şcolar, Ponta a arătat că, în urma decizie Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va da toate lămuririle necesare privind editarea manualelor şcolare.
Premierul a arătat că nu au mai fost tipărite noi manuale de aproximativ zece ani, iar de anul acesta va fi vorba şi de manuale digitale, ce pot fi descărcate online.
Ministrul Remus Pricopie declara, săptămâna trecută, că în 15 septembrie elevii din clasele întâi şi a doua vor avea şi manualele digitale, urmând ca până atunci să fie rezolvate toate contestaţiile, el precizând că ceilalţi elevi vor învăţa tot după vechile manuale.
"Dacă vorbim despre manualele de la clasa a III-a la clasa a XII-a, nu sunt modificări, adică din păcate venim tot cu manuale vechi, unele de 10-12 ani. Dacă vorbim de manualele pentru clasa întâi şi clasa a II-a, conform procedurilor legale, suntem obligaţi să aşteptăm decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, ştiţi bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înşel, care au fost conexate. E o decizie dată de instanţă, nu ne putem pronunţa înainte de această instanţă. Eu cred că vom merge în direcţia bună şi că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital. Dacă decizia este pozitivă, atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele", spunea Pricopie în 5 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe