- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.01.2014, 14:02)
- Catalina Mihai
Comisar UE: Pescuitul ilegal în Marea Neagră este o problemă. Copiii noştri ar putea rămâne fără peşte
Pescuitul ilegal reprezintă în continuare o problemă în Marea Neagră, a declarat, joi, comisarul european pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, Maria Damanaki, care le-a comunicat statelor riverane că regiunea duce lipsă de strategii, idei noi şi investiţii.
Urmărește
342 afișări
Comisar UE: Pescuitul ilegal în Marea Neagră este o problemă. Copiii noştri ar putea rămâne fără peşte (Imagine: Adriana Neagoe/Meidafax Foto)
Oficialul european a punctat importanţa şi "potenţialul uriaş" al Mării Negre, dar a declarat că există încă probleme, precum pescuitul ilegal şi starea mediului marin.
"Situaţia mediului marin este departe de a fi ideală, şi spun asta într- un mod delicat. Infrastructura de transport este încă slabă, de exemplu nu putem traversa uşor Marea Neagră pentru a putea avea turism pe coaste sau pentru a desfăşura alte activităţi economice", a declarat Maria Damanaki, la conferinţa "Dezvoltarea durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine şi maritime", organizată la Bucureşti de MAE şi CE.
Comisarul a mai adăugat că o provocare importantă pentru statele riverane rămâne "stoparea pescuitului ilegal". În acest sens, ea a făcut apel la îmbunătăţirea stocurilor de peşte din Marea Neagră. "Dacă vom continua în acest mod, nu va mai exista peşte în Marea Neagră pentru copiii noştri", a avertizat comisarul grec.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Cunoaştem problemele, cunoaştem dificultăţile, haideţi să vedem ce putem face (...) Avem o viziune clară. După ani şi ani de discuţii, consultaţii în Comisie, în Parlamentul European, în Consiliu, avem o viziune clară, ştim unde vrem să ajungem, dar trebuie să facem paşi concreţi, chiar dacă mici, pentru a ajunge acolo", a subliniat Damanaki.
Comisarul le-a dat participanţilor mai multe exemple de cooperare, precum cele din Marea Baltică şi Marea Mediterană, între statele UE şi vecini. "Colegii noştri din Rusia au fost implilcaţi activ în stabilirea şi implementarea Strategiei Mării Baltice, cu proiecte privind cercetarea, turismul şi transportul (...) Am făcut-o acolo, cred că o putem face şi aici", a exemplificat oficialul UE.
Pe de altă parte, Damanaki a cerut să nu fie create noi organisme şi să nu fie "sporită birocraţia". "Nu vrem să stabilim un nou organism aici. Nu e scopul nostru. Nu vrem să creăm o nouă birocraţie aici. Avem destule organisme, cooperare suficientă, nu asta ne lipseşte. Ne lipsesc strategii, idei noi şi investiţii", a spus ea.
Comisarul a anunţat iniţierea de către CE a un proiect de asistenţă tehnică dedicat integrării afacerilor maritime la Marea Neagră, în valoare de 1,5 milioane euro, şi a spus că acum statele riverane trebuie să vină cu proiecte. "Paşii înainte importanţi nu pot veni de la Bruxelles, ci din această regiune. Vă rog, ajutaţi-ne să creăm o dezvoltare mai bună pentru Marea Neagră!", a conchis comisarul.
Conferinţa de la Bucureşti reuneşte reprezentanţi din domeniul public şi privat ai tuturor statelor membre din regiunea Mării Negre: Bulgaria, Rusia, Turcia, Moldova, Ucraina şi Georgia, precum şi reprezentanţi ai principalelor organizaţii regionale.
Scopul evenimentului este de a încuraja demararea de noi proiecte pragmatice, prin promovarea dialogului direct al părţilor interesate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume