- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.03.2014, 15:45)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisarul pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, vine în România să lanseze Erasmus+
Comisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, se va afla, între 10 şi 11 martie, în România unde va lansa programul Erasmus+ şi va solicita luarea de măsuri pentru a sprijini tinerii care nu sunt încadraţi profesional, anunţă Comisia Europeană.
Urmărește
175 afișări
Comisarul pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, vine în România să lanseze Erasmus+ (Imagine: Shutterstock)
Potrivit sursei citate, comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, Androulla Vassiliou va efectua, în perioada 10-11 martie, o vizită la Bucureşti având ca temă perspectivele de educaţie şi de angajare ale tinerilor din România.
La 10 martie, comisarul va ţine un discurs, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Comisia Europeană, despre analizarea problemelor cu care se confruntă tinerii care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează un program educaţional sau de formare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
La 11 martie, Androulla Vassiliou va lansa Erasmus+, noul program de finanţare al UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport, care va oferi burse unui număr de 120.000 de români pentru a studia, a urma cursuri de formare, a dobândi experienţă profesională sau a participa la acţiuni de voluntariat în străinătate în următorii şapte ani. Conform CE, această cifră este cu 50 % mai mare decât în precedentele programe ale UE.
De asemenea, comisarul european va vizita o serie de proiecte în favoarea romilor organizate în Bucureşti, împreună cu filantropul de origine maghiară George Soros, care "militează de mult timp pentru drepturile acestei comunităţi".
"Ca în multe alte ţări europene, rata şomajului în rândul tinerilor din România este foarte îngrijorătoare şi reprezintă o risipă imensă de capacităţi umane. În pofida unor progrese recente, proporţia persoanelor cu un nivel scăzut de competenţe în ceea ce priveşte lectura, matematica şi ştiinţele, precum şi rata părăsirii timpurii a şcolii în România sunt foarte ridicate. Această situaţie agravează problema tinerilor care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează un program educaţional sau de formare. Sistemele de educaţie şi de formare trebuie să promoveze medii de învăţare favorabile, să pună accentul pe nevoile individuale ale elevilor şi să soluţioneze de urgenţă problema inadecvării competenţelor", a declarat, vineri, Androulla Vassiliou, înainte de vizita în România.
Comisarul a mai precizat că noul program Erasmus+ va acorda sprijin celor mai vulnerabili tineri, ajutându-i astfel "să-şi întărească încrederea în sine".
România va primi aproape 52 de milioane de euro în 2014 în cadrul programului Erasmus+, ceea ce înseamnă o creştere cu 11 % în comparaţie cu finanţarea primită anul trecut prin programul pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi programul "Tineret în acţiune". Nivelul de finanţare va creşte în fiecare an până în 2020. România poate, de asemenea, beneficia de bursele Jean Monnet pentru studii privind integrarea europeană realizate în instituţii de învăţământ superior şi pentru proiecte transnaţionale în domeniul sportului.
Între 2007 şi 2013, aproximativ 80.000 de studenţi, tineri, profesori, formatori şi animatori pentru tineret din România au beneficiat de burse în cadrul programului UE pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi al programului "Tineret în acţiune", care a fost înlocuit de programul Erasmus+.
Prin Erasmus+, CE îşi propune să remedieze unele lacune în materie de competenţe, oferind unui număr de patru milioane de persoane posibilitatea de a studia, de a urma cursuri de formare, de a dobândi experienţă profesională sau de a participa la activităţi de voluntariat în străinătate.
Bugetul programului Erasmus+ pentru următorii şapte ani este de 14,7 miliarde de euro, cu 40 % mai mult decât bugetul programelor anterioare din perioada 2007-2013. Fiecare stat membru va beneficia de o creştere semnificativă a finanţării pe durata programului.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe