- Home
- Social
- PARIS, (07.09.2015, 16:05)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană va propune României să găzduiască 6.351 de refugiaţi - presă
Comisia Europeană va propune României să găzduiască 4.646 de refugiaţi, conform unui nou plan întocmit de oficialii de la Bruxelles, pe lângă cei 1.705 imigranţi prevăzuţi în proiectul din iunie, ceea ce înseamnă un total de 6.351 de persoane, dintre cei 160.000 de imigranţi care trebuie repartizaţi în statele membre ale Uniunii Europene.
Urmărește
1590 afișări
Comisia Europeană va propune României să găzduiască 6.351 de refugiaţi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Potrivit cotidianului Le Monde, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vrea ca statele UE să împartă între ele aproximativ 120.000 de persoane care au fugit din calea războiului din ţările lor, dintre care 50.400 au sosit în Grecia, 15.000 în Italia şi 54.000 în Ungaria. Aceştia reprezintă 62% dintre solicitanţii de azil care au sosit pe teritoriul Europei în ultimele trei luni, potrivit unui document la care Le Monde a avut acces.
Conform acestui plan, care urmează să fie prezentat în faţa Parlamentului European de la Strasbourg miercuri, Germania va primi 31.443 de noi refugiaţi, ceea ce înseamnă patru persoane la 10.000 de locuitori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
Manmohan Singh, fostul prim-ministru al Indiei, a fost incinerat astăzi în cadrul unui omagiu naţional
La rândul său, Franţa ar urma să găzduiască 24.000 de refugiaţi, adică tot 4 la 10.000 de locuitori. De altfel, preşedintele francez, Francois Hollande, a confirmat deja, luni, că Franţa va primi 24.000 de noi refugiaţi în următorii doi ani.
România ar trebui să găzduiască 4.646 de refugiaţi (2 la 10.000 de locuitori), Olanda 7.214 (4 la 10.000 de locuitori), Belgia 4.564 (4 la 10.000 de locuitori), Suedia 4.469 (5 la 10.000 de locuitori).
Citeşte şi: CRIZA IMIGRANŢILOR - Ponta: CSAT va decide cota de refugiaţi, România nu poate primi mai mult de 1.500. Despre Schengen: Dacă România are obligaţii în problema imigranţilor, vrem şi drepturi
Acest proiect prevede trimiterea de refugiaţi inclusiv în ţări reticente: Spania (14.931), Polonia (9.287) şi Cehia (2.978). Marea Britanie, Danemarca şi Irlanda, care sunt scutite de la politica comună privind migraţia, nu sunt vizate de solicitări din partea Comisiei Europene, dar vor putea găzdui voluntar imigranţi.
Stabilirea cotelor de refugiaţi ia în calcul, pe lângă numărul de locuitori al fiecărei ţări, şi rata şomajului, numărul cererilor de azil înregistrate şi Produsul Intern Brut.
Potrivit Reuters, cifrele din noul proiect întocmit de CE se adaugă celor propuse în iunie, când României i s-a cerut să primească 1.705 imigranţi, dintr-un total de aproximativ 40.000.
Premierul Victor Ponta a declarat luni că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: CRIZA IMIGRANŢILOR: Coaliţia lui Merkel a convenit să aloce şase miliarde de euro pentru ajutorarea azilanţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:21
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
astăzi, 19:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia