- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.10.2019, 15:27)
- Teodor Bobei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Juridică a Senatului a dat raport favorabil pentru majorarea pedepselor pentru evaziune fiscală
Comisia Juridică şi comisia de Buget a Senatului au dat, luni, un raport favorabil comun pentru proiectul de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru evaziunea fiscală. Proiectul mai prevede majorarea pedepselor pentru prejudicii de peste 1 milion şi 5 milioane de euro.
Urmărește
253 afișări
Comisia Juridică a Senatului a dat raport favorabil pentru majorarea pedepselor pentru evaziune fiscală
Proiectul de lege depus de senatorul Eugen Teodorovici, la Senat, care prevede măsuri de combatere a evaziunii fiscale prin modificarea unor praguri de prejudiciu şi a pedepselor cu închisoarea pentru sustragerea de la responsabilităţile fiscale, a primit raport comun de admitere, cu amendamente, de la Comisia Juridică şi cea de Buget a Senatului, cu cinci voturi "pentru" şi o abţinere.
Iniţial, proiectul de lege prevedea pedeapsa cu închisoarea de la un an la şase ani pentru neplata impozitelor şi/sau a contribuţiilor către stat, în termen de 30 de zile de la termenul de scadenţă. Comisia de Buget a Senatului a decis eliminarea acestui articol din propunerea legislatvă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Totodată, prin modificarea articolului 9 din Lega 251/2005, limita maximă a pedepsei cu închisoarea pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale se reduce de la opt la şapte ani, iar cea minimă rămâne neschimbată, la doi ani de închisoare.
De asemenea, sustragerea de la obligaţiile fiscale care aduc prejudicii mai mari de 1.000.000 de euro, echivalentul monedei naţionale, şi 5.000.000 de euro, echivalentul monedei naţionale, duc la majorarea pragurilor speciale ale pedepsei prevăzute de lege cu o treime, respectiv cu o jumătate.
În forma veche a legii pentru prejudiciile mai mari de 100.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, limita maximă şi cea minimă a pedepsei cu închisoarea se majorau cu cinci ani, în timp ce pentru prejudiciile mai mari de 500.000 de euro, echivalente în moneda naţională, limitele pedepsei se majorau cu şapte ani.
Articolul 10 al proiectului de lege, prevede reducerea pedepsei la jumătate pentru infracţiunea de evaziune fiscală dacă, în decursul urmăririi penale sau a judecăţii, până la citirea actului de sesizare, se acoperă integral suma prejudiciată prin infraţiune. Se poate aplica doar amendă în cazul în care se recuperează integral prejudiciile de până la 1.000.000 de euro, iar în cazul prejudiciilor de sub 50.000 de euro, echivalentul mondei naţionale, dacă acesta este plătit integral până la citirea actului de sesizare, infracţiunea de evaziune fiscală nu se mai pedepseşte.
"Măsurile propuse contribuie la diminuarea decalajului fiscal prin asigurarea veniturilor fiscale cuvenite bugetului general consolidat, în cunatum considerabil mai mare, fără a creşte cotele de impozitare sau a introduce noi impozite sau taxe.Măsurile pentru combaterea evaziunii fiscale conduc la condiţii concurenţiale echitabile şi transparente, favorizeazp consolidarea bugetară,reducând, în acelaşi timp, nivelurile datoriei publice, cresc resursele pentru investiţiile publice, îmbunătăţesc eficienţa şi echitanilitatea sistemului fiscal şi consolidează respectarea generală a legislaţiei fiscale", se arată în expunerea de motive înaintată de iniţiatorul proiectului de lege.
Proiectul legislativ va fi trimis la Senat pentru a fi dezbătut şi votat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în cazul acestui proiect.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe