- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.09.2017, 15:04)
- Mona Scarisoreanu
Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation scade de la 3,8% la 2,48% pe an
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a redus comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an pentru Programul Start-Up Nation.
Urmărește
1140 afișări
Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation scade de la 3,8% la 2,5% pe an
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a creat un produs dedicat special garantării creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin programul guvernamental Start-Up Nation, se precizează într-un comunicat al instituţiei.
Prin semnarea convenţiilor de lucru cu toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation - Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanţarea necesară de la bănci, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%.
Pe lângă implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garanţiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Cotragarantare, oferă un sprijin financiar real beneficiarilor Start-Up Nation, şi anume reducerea comisionului de garantare cu până la 1,3 puncte procentuale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
Bilanţ actualizat. Creşte numărul deceselor provocate de incendiile din California
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia: Zoran Milanovic a obţinut un nou mandat la conducerea ţării
-
Mai multe persoane sunt cercetate penal după protestul de duminică
Diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM, într-un efort susţinut alături de Fondul Român de Cotragarantare, o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.
„Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri şi firme mari existente pe piaţă, reprezintă o categorie esenţială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susţinerea dinamicii acestora prin acţiuni substanţiale şi concertate ale Guvernului şi ale altor actori implicaţi cum ar fi: instituţii financiare bancare şi non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituţionale către IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor şi adaptat la condiţiile de piaţa. Am reuşit împreună cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank şi Fondul Român de Contragarantare să construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piaţă, un instrument financiar accesibil şi flexibil, cu impact direct în materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii români, mai ales pentru cei aflaţi la început de drum", a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe