- Home
- Social
- DEVA, (11.07.2016, 15:10)
- Ramona Rosulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Complexul Energetic Hunedoara, amendat cu 740 milioane de lei pentru lipsa certificatelor de carbon
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a fost amendat de Fondul de Mediu cu suma de 740 milioane de lei, întrucât societatea hunedoreană nu a achiziţionat până la termenul limită, 30 aprilie, certificatele de carbon necesare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
238 afișări
Complexul Energetic Hunedoara, amendat cu 740 milioane de lei pentru lipsa certificatelor de carbon (Imagine Ana Poenariu / Mediafax Foto)
Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că societatea a primit norificarea despre amendă săptămâna trecută.
”Amenda este de 740 milioane, am primit notificarea. E o amendă care ne împovărează mai mult decât am fost împovăraţi, dar avem intenţia să o contestăm. O să ne gândim la o formulă de o ataca, deocamdată suntem în termenul de 30 de zile în care putem să o contestăm”, a spus directorul Complexului Energetic Hunedoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Întrucât CEH nu a achiziţionat nici certificatele verzi, societatea a fost amendată, în iunie, cu suma de 14 milioane de lei.
Complexul Energetic Hunedoara nu a achiziţionat certificatele de carbon şi verzi necesare funcţionării termocentralelor Mintia şi Paroşeni, deşi termenul limită pentru depunerea acestora a fost data de 30 aprilie. Conducerea CEH nu are soluţii pentru a face rost de sumele necesare în vederea achiziţionării acestor certificate, iar amenda dată de Fondul de Mediu nu exonerează compania de cumpărarea certificatelor de CO2.
”Societatea nu are resursele necesare pentru achiziţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. La 30 aprilie, instalaţiile poluatoare din România aflate sub schema europeană a emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să transmită către Comisia Europeană certificatele de carbon aferente emisiilor de gaze efectiv realizate anul trecut. Neconformarea instalaţiilor din România, precum şi din celelalte ţări, înseamnă o amendă de 100 euro/certificat de carbon nerestituit sau tonă CO2 emisă, conform legislaţiei europene şi naţionale în vigoare”, arăta, pe vremea când CEH se afla în prima perioadă de insolvenţă, GMC Craiova, administratorul judiciar, în raportul asupra cauzelor insolvenţei.
Potrivit aceluiaşi raport, pentru energia produsă anul trecut în cele două termocentrale, CEH trebuie să achiziţioneze 1.674.596 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 35.769.370 lei. Preţul este, însă, calculat la data de 7 martie, când preţul unui certificat era de 4,80 euro, la un curs valutar de 4,45 lei/euro. Surse din CEH susţin, însă, că atunci când cererea de certificate este mare, preţul acestora creşte, iar în acest moment compania ar avea nevoie de aproximativ 45 milioane de lei pentru certificatele de carbon.
Anul trecut, CEH a primit o amendă de peste 538 milioane de lei pentru că nu a achiziţionat la termen certificatele de carbon.
Complexul Energetic Hunedoara a intrat din nou în insolvenţă pe data de 23 iunie, după ce la începutul lunii mai Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit că dosarul trebuie rejudecat din cauza unui viciu de procedură al judecătorului sindic de la Tribunalul Hunedoara.
CEH reprezintă cel mai mare angajator din judeţul Hunedoara, compania având aproximativ 6.200 de angajaţi, datoriile producătorului de energie depăşind, înainte de amenda aplicată de Fondul de Mediu, 1,6 miliarde de lei.
Citeşte şi: Turiştii rătăciţi în Munţii Parâng, găsiţi de salvamontişti şi conduşi spre maşinile lor
Citeşte şi: UPDATE Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii/ Avocatul său: Becali nu a dat nimic pentru binecuvântarea scrierii cărţii - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi a cazării
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe