- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.03.2009, 12:04)
- Adina Bucur , Adina Bucur ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concurs pentru ocuparea a 1.200 de posturi de agenţi de poliţie, 60 fiind destinate femeilor
Poliţia Română a anunţat, marţi, că încadrează 1.200 de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică, din care doar 60 urmând să fie ocupate de femei, înscrierile la concurs având loc în perioada 1-10 aprile.
Urmărește
20 afișări
Potrivit Poliţiei Române, persoanele interesate să participe la concursul pentru ocuparea celor 1.200 de posturi de agenţi de poliţie pot consulta pentru informaţii, începând de miercuri, site-ul fiecărei unităţi de poliţie organizatoare şi se pot adresa pentru înscriere Serviciului Managament Resurse Umane de la unitatea de poliţie organizatoare.
La concurs se pot înscrie, în perioada 1 – 10 aprilie, toate categoriile de persoane care îndeplinesc condiţiile legale, precum şi criteriile specifice de recrutare. Astfel, cei care doresc să participe la concurs trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declarat apt, din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă 18 ani împliniţi, iar bărbaţii trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,75 metri, iar femeile de 1,70 metri.
Totodată, candidaţii nu trebuie să aibă antecedente penale, respectiv, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, nu trebuie să fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani şi să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică. Ei mai trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi să deţină permis de conducere categoria B sau să se regăsească în procedura de obţinere a acestuia (în măsura în care această condiţie este prevăzută în mod expres în fişele posturilor respective, fiind indispensabilă îndeplinirii atribuţiilor de serviciu).
Activităţile de examinare medicală şi testare psihologică a candidaţilor se vor efectua până la data de 24 aprilie de către instituţiile de specialitate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Concursul va avea loc în perioada 27 aprilie – 15 mai şi va consta în susţinerea a trei probe: evaluarea performanţei fizice, un test scris pentru verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului şi un interviu structurat pe subiecte profesionale.
Poliţia Română menţionează că anunţul pentru concurs se va afişa la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi la sediile inspectoratelor judeţene de poliţie organizatoare şi se va publica pe pagina de internet a instituţiilor respective.
Tematica şi bibliografia de concurs vor fi comunicate, în timp util, de către unităţile de poliţie organizatoare, prin aceeaşi modalitate de publicare.
Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt la Poliţia Capitalei, unde vor fi încadraţi 450 de agenţi, din care 420 de bărbaţi şi 30 de femei.
Poliţia Română va desfăşura activităţi de recrutare pentru încadrarea altor 800 de posturi de agenţi de poliţie pentru structurile de ordine şi siguranţă publică în a doua jumătate a acestui an.
Poliţia Română a anunţat, la mijlocul lunii trecute, că va organiza un concurs pentru ocuparea a 2.000 de posturi de agenţi de poliţie, din sursă externă, viitorii poliţişti urmând să-şi desfăşure activitatea la Ordine Publică, la Poliţia Rutieră şi la Poliţie Transporturi.
Conform Poliţiei Române, cele 2.000 de posturi vor fi repartizate pentru domeniul de ordine şi siguranţă publică, având ca obiectiv prioritar "creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate, a unui răspuns prompt la nevoile de siguranţă ale comunităţii şi a unei intervenţii rapide şi ferme atunci când situaţia o impune".
Ministrul Internelor, Dan Nica, declara, tot în februarie, că fondurile pentru angajarea celor 2.000 de poliţişti sunt incluse în bugetul pe acest an, adăugând că, în cinci-şase luni, angajaţii care asigura măsurile de ordine vor fi pregătiţi să iasă în stradă.
El spunea că efectivele de Poliţie şi Jandarmerie care asigură ordinea şi siguranţa în ţară vor creşte, astfel că 30 la sută din efectivele Poliţiei vor fi mobilizate pentru asigurarea ordinii şi pentru combaterea criminalităţii.
El preciza că, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 30 la sută din angajaţi vor fi dirijaţi spre componenta operativă, din teren, aceste măsuri ducând la o prezenţă în stradă mai numeroasă a poliţiştilor şi jandarmilor cu experienţă.
Demnitarul mai arăta că a dispus Jandarmeriei să îşi retragă personalul care asigură paza de la obiectivele neesenţiale, pentru ca aceştia să die direcţionaţi spre acţiunile de ordine şi siguranţă publică.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, Poliţia Capitalei are un deficit de 1.200 de cadre, cele aproape 8.000 de funcţii prevăzute în organigrama instituţiei fiind acoperite în proporţie de 84 la sută, în Bucureşti un poliţist fiind repartizat la 530 de locuitori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe