- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.08.2013, 11:47)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONCURSUL DE TITULARIZARE - REZULTATE: 47,78% dintre candidaţi au note pentru posturi de titulari. PROMOVABILITATEA pe judeţe
Peste 14.000 de candidaţi, respectiv 47,78% dintre cei 29.509 care au susţinut concursul, ar putea ocupa un post de titular în învăţământ, după ce au obţinut note peste 7, iar alţi 32,11% au primit note între cinci şi şapte, putând ocupa un post de suplinitor, potrivit rezultatelor anunţate de MEN.
Urmărește
1707 afișări
CONCURSUL DE TITULARIZARE - REZULTATE: 47,78% dintre candidaţi au note pentru posturi de titulari. Când pot fi depuse contestaţiile (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că ponderea promovaţilor, adică a candidaţilor care au obţinut note peste 5, este de 79,89 la sută înainte de contestaţii, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice, catedrelor vacante/rezervate susţinut în 30 iulie.
La concursul de titularizare au fost evaluate lucrările a 29.509 candidaţi. Dintre aceştia, 14.098 de candidaţi, respectiv 47,78 la sută, au obţinut note între 7 şi 10, putând astfel ocupa un post sau o catedră titularizabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Alţi 9.476 de candidaţi, respectiv 32,11 la sută, au obţinut note între 5 şi 7, aceştia neputând ocupa un post sau o catedră ca titulari, ci doar ca suplinitori.
Notă maximă au obţinut 160 de candidaţi, cei mai mulţi, respectiv 19, fiind din Bucureşti.
Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 a fost înregistrat în judeţul Cluj - 56,82, iar cel mai scăzut a fost în judeţul Mehedinţi - 30,02.
Note sub cinci au primit 5.935 de candidaţi, a precizat Ministerul Educaţiei.
Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii luni şi marţi, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, după afişarea rezultatelor.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în 8 august.
Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată, adică suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială în profilul postului.
La proba scrisă a concursului de titularizare din 30 iulie s-au prezentat 32.374 de candidaţi, adică 88,48 la sută dintre cei înscrişi. Un număr de 53 de candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar 7,6 la sută dintre cei prezenţi s-au retras din motive personale sau medicale.
Pentru concurs au fost publicate 6.074 posturi disactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural.
Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în 9 şi 12 august. În 14 august va avea loc repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.
ALBA
Un număr de 193 de candidaţi din cei 460 care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Alba au obţinut note peste 7, care le permite să ocupe un post de titular, reprezentând 42 la sută, în timp ce la polul opus, 99 de candidaţi, reprezentând 21,5 la sută, au obţinut note sub 5.
Şeful Inspectoratului Şcolar Alba, Dorin Sandea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la nivelul judeţului au susţinut examenul de titularizare 460 de candidaţi, iar dintre aceştia, 193, reprezentând 42 la sută au obţinut note peste 7, care le permit titularizarea pe posturi.
Sandea a spus că alţi 168 de candidaţi au obţinut note peste 5, dar mai mici de 7, ceea ce le permite să predea la catedră pe o perioadă determinată, ca suplinitori.
Potrivit sursei citate, un număr de 99 de candidaţi, reprezentând 21,5 la sută, au obţinut note sub 5, ceea ce nu le permite să intre la repartizarea posturilor din învăţământ.
Dorin Sandea a mai spus că la examenul de titularizare din acest an un singur candidat a obţinut nota 10, fiind vorba de o candidată care a susţinut proba la învăţământ primar.
În judeţul Alba s-au înscris în acest an la examenul de titularizare un număr de 553 de candidaţi dintre care în final au susţinut examenul doar 460.
La nivelul judeţului, sunt disponibile în învăţământ 643 de locuri în învăţământ, din care 274 cu normă întreagă şi 369 cu fracţiuni de normă. Dintre acestea sunt titularizabile 92 de posturi.
CLUJ
Un număr de 700 de candidaţi din cei 1.232 care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Cluj au obţinut note între 7 şi 10, în timp ce 148 de candidaţi au luat note mai mici de 5.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj transmis luni, 1.084 de candidaţi la titularizare au obţinut note peste 5.
"Promovabilitatea la titularizare a fost în judeţul Cluj de 87,98 la sută, 1.084 de candidaţi promovând examenul după ce au avut note mai mari de 5. Au fost 700 de note între 7 şi 10, dintre care 11 note 10. Aceşti candidaţi vor putea ocupa posturi de titulari în sistem. De asemenea, au fost înregistrate 384 de note între 5 şi 7, iar aceşti candidaţi vor putea ocupa posturi de personal didactic cu contract pe perioada determinată. Un număr de 148 de candidaţi au fost declaraţi nepromovaţi, întrucât au obţinut note între 1 şi 4,99", se arată în documentul citat.
Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că anul trecut, promovabilitatea la titularizare a fost de 77,6 la sută, înainte de contestaţii.
Contestaţiile se depun luni, până la ora 21.00, şi marţi, până la ora 15.00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice joi.
BISTRIŢA-NĂSĂUD
Un număr de 291 din cei 619 candidaţi din Bistriţa-Năsăud care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7, în timp ce 136 au luat sub 5, iar doi candidaţi au fost notaţi cu 10.
Inspectorul general-adjunct din Bistriţa-Năsăud Mihai Mureşan, preşedintele comisiei judeţene de concurs, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au fost evaluate în total 619 lucrări.
Potrivit sursei citate, dintre cei 619 candidaţi cărora le-au fost evaluate lucrările, 21,9 la sută (136) au obţinut note sub 5, 31 la sută (192) au luat note între 5 şi 7, iar 47 la sută (291) au note peste 7. Doi candidaţi au luat nota 10, fiind vorba de profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor din Bistriţa şi Alexandra Ţermure, profesoară de Limba şi literatura română din Beclean.
"La concursul de titularizare s-au înscris 742 de candidaţi şi s-au prezentat 678. Un număr de 52 de candidaţi s-au retras din examen. Alţii au stat o oră, după care au ieşit şi nu au dorit să predea lucrările pentru a fi corectate. Aşa s-a întâmplat că, în final, s-au corectat 619", a explicat Mihai Mureşan.
Conform ISJ Bistriţa-Năsăud, nota finală a candidaţilor se va calcula ca medie ponderată între nota obţinută în urma inspecţie la clasă (25 la sută) şi proba scrisă (75 la sută). Nota minimă pentru titularizare pe post este 7, iar pentru suplinire 5.
Cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii luni şi marţi, iar rezultatele finale vor fi afişate joi.
În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt disponibile 964 de posturi, din care 529 complete şi 435 incomplete.
HUNEDOARA
Aproape jumătate dintre cadrele didactice din judeţul Hunedoara care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7, în timp ce 124 de candidaţi au luat note mai mici de 5, înregistrându-se şi şase note de 10.
Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, 310 din cei 615 candidaţi care au susţinut proba scrisă la examenul de titularizare au obţinut note între 7 şi 7,99, în timp ce 124 de candidaţi au luat note cuprinse între 1,05 şi 4,99.
De asemenea, şase candidaţi au obţinut nota 10.
Contestaţiile pot fi depuse luni şi marţi la sediul ISJ Hunedoara.
GORJ
Un număr de 287 de cadre didactice care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Gorj au obţinut note peste 7, în timp ce 187 de candidaţi au luat note mai mici de 5.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, a spus că notele obţinute de candidaţii la examenul de titularizare sunt mai bune decât cele de anul trecut, menţionând că profesorii au fost mai bine pregătiţi.
"Ponderea cea mare a notelor este dată de 287 de note peste 7. Asta arată că au venit oameni care au învăţat şi au cunoştinţele necesare pentru a promova cu nota 7 la titularizare, examenul fiind destul de greu. Spre bucuria mea avem şi patru note de zece, ceea ce arată că oamenii s-au pregătit", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX Ion Işfan.
În judeţul Gorj, la concursul de titularizare s-au înscris 618 candidaţi, iar 139 dintre aceştia au obţinut note cuprinse între 6 şi 6.99, în timp ce şapte au luat note între 5 şi 5.99.
De asemenea, 50 de cadre didactice au obţinut note între 9 şi 9.99, iar 91 de candidaţi au note între 8 şi 8.99.
"Marea mea bucurie este că avem 141 de note cuprinse între 8 şi 10, iar ca promovabilitate finală, peste nota 5, avem aproape 70 la sută dintre concurenţi. Am ajuns la un procent aşa bun pentru că împreună cu inspectorii de specialitate şi cu metodiştii am făcut cu concurenţii pregătire şi câte patru zile pe săptămână. La anul vreau să începem pregătirile cu ei încă din ianuarie pentru a avea cifre şi mai bune şi sper ca peste câţiva ani să vedem note la fel de bune şi la elevii care termină cursurile cu aceşti profesori", a mai spus Işfan.
În judeţul Gorj, sunt 500 de posturi titularizabile, a menţionat Işfan.
BRAŞOV
Promovabilitatea la examenul de titularizare în judeţul Braşov este de 52,87 la sută, faţă de 58 la sută anul trecut, cinci profesori luând nota 10, în timp ce cea mai mică notă primită de un cadru didactic a fost 1, obţinută de un profesor de religie.
La examenul de titularizare din judeţ s-au prezentat 731 de profesori, însă doar 387, adică 52,87 la sută, au reuşit să obţină note peste 7, pentru a ocupa un post titularizabil.
Potrivit inspectorului şcolar adjunct Maria Szabo, la examenul de titularizare din acest an au fost înregistrate cinci note de 10, la alimentaţie publică, biologie, cultură civică, educaţie muzicală - muzică instrumentală şi psihopedagie specială.
Anul trecut, 15 profesori braşoveni au obţinut media 10.
Cea mai mare concurenţă a fost la limba şi literatura română, unde pentru cele trei posturi titularizabile s-au înscris 150 de candidaţi. La această secţiune, 49 de profesori au obţinut note peste 7, cea mai mică notă fiind 1,80.
Cea mai mică notă primită de un cadru didactic la titularizarea din acest an a fost 1, obţinută de un profesor de religie.
În judeţul Braşov sunt 137 de posturi titularizabile, acestea urmând să fie distribuite în perioada 9 - 12 august. Apoi, în 14 august vor fi reparizaţi profesorii care vor ocupa posturile cu angajare pe perioadă determinată. Repartizarea se va face pe baza mediei candidaţilor, până la completarea tuturor celor 1.106 posturi disponibile în învăţământul braşovean.
ARAD
Mai puţin de jumătate din cei 723 de candidaţi la examenul de titularizare din judeţul Arad au obţinut note peste 7, în timp ce 135 de candidaţi au luat note sub 3.
Potrivit rezultatelor examenului de titularizare publicate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, din cei 723 de candidaţi cărora li s-au evaluat lucrările 185 au obţinut note sub 5, astfel că nu vor putea preda nici ca suplinitori, promovabilitatea înainte de contestaţii fiind de 74 la sută.
Dintre cei respinşi, majoritatea au note de 1, 2 şi 3, fiind înregistrate 20 de note 1, 45 de note 2 şi 70 de note 3.
Note între 5 şi 7 au obţinut 219 candidaţi, aceştia având şansa să predea ca suplinitori.
Nota 7 sau peste şapte, cât este necesar pentru titularizare, a fost obţinută de 319 candidaţi, adică aproape jumătate, însă pentru aceştia nu există decât 136 de posturi complete disponibile, astfel că majoritatea vor preda ca suplinitori.
De asemenea, au fost înregistrate trei note 10, două la Filosofie, Logică, Argumente şi Comunicare şi una la Istorie.
Potrivit ISJ Arad, pentru examenul de titularizare s-au înscris şi au avut dosare validate 847 de candidaţi, însă la proba de săptămâna trecută au absentat 80, în timp ce 44 s-au retras după ce au primit subiectele.
"Candidaţii care nu au dorit să le fie evaluate lucrările au avut posibilitatea să se retragă din concurs. În aceste condiţii, au rămas de evaluat lucrările a 723 de candidaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.
Conform sursei citate, în judeţ există 136 de posturi complete titularizabile, la care se adaugă 30 de catedre incomplete.
Pentru suplinitori, există 277 de posturi complete şi 686 incomplete, toate fiind cu o viabilitate mai mică de patru ani.
Cea mai mare concurenţă este pentru singura catedră de limba română disponibilă, pentru care s-au înscris la titularizare 93 de dascăli.
CONSTANŢA
Mai puţin de jumătate din cei 924 de candidaţi din judeţul Constanţa care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7, în timp ce 180 de candidaţi au obţinut note mai mici de 5, existând însă şi şase note de 10.
Potrivit datelor centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, promovabilitatea la examenul de titularizare este de 80,46 la sută, în urma corectării celor 921 de lucrări scrise dintr-un total de 924, trei fiind anulate.
Astfel, 437 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 10, 304 au luat note între 5 şi 6,99, iar 180 de candidaţi au obţinut note mai mici de 5.
"Şase candidaţi au obţinut nota 10: două note de 10 la limba franceză, una la limba şi literatura română, una la limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar şi câte o notă de 10 la educaţie plastică, respectiv protecţia mediului", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Anca Ciobanu.
În judeţul Constanţa, la proba scrisă a concursului de titularizare, sesiunea 2013, s-au prezentat 1.033 de cadre didactice, cinci candidaţi fiind eliminaţi din examen pentru fraudă şi tentativă de fraudă, după ce asupra lor au fost găsite telefoane mobile, notiţe şi însemnări, iar alţi 104 candidaţi s-au retras din examen din motive personale.
VASLUI
Promovabilitatea la examenul de titularizare în judeţul Vaslui este de 48,33 la sută, cu 17 procente mai mare faţă de 2012, 128 de candidaţi obţinând note sub 5, însă existând şi trei note de 10.
Potrivit datelor oficiale prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 291 de candidaţi din cei 602 care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note de trecere, promovabilitatea fiind astfel de 48,33 la sută.
"Procentul de promovabilitate este unul acceptabil. Însă, nu este un rezultat mulţumitor, care să ne bucure, în condiţiile în care avem 128 de candidaţi care au note sub 5. Este clar că aceştia nu s-au pregătit şi mai bine se retrăgeau şi nu se mai făceau de râs. Aşa au deja o etichetă pusă, deşi, probabil, o să-i vedem din nou în sistem, după ce se vor înscrie la concursul de suplinitori", a declarat, luni, inspector general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.
Din cei 602 candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, 128 au obţinut note sub 5, existând şi un candidat care a primit nota 1 la disciplina cultură civică.
Totodată, la educaţie fizică şi sport au existat 17 candidaţi care au luat note sub 5, din care nouă au note sub 3.
La polul opus, există trei candidaţi care au obţinut nota 10, la disciplinele învăţători, istorie şi educaţie tehnologică.
MUREŞ
Peste 20 la sută din cei peste 1.000 de candidaţi la titularizare din judeţul Mureş nu au obţinut nota 5, care să le permită să ocupe măcar un loc de suplinitor la catedră.
Potrivit datelor oferite, luni, de inspectorul şcolar adjunct al ISJ Mureş Illes Ildiko, în acest an, s-au înscris la examenul de titularizare 1.003 candidaţi, din care 209, adică 20,83 la sută, au obţinut note sub 5.
Un număr de 420 de lucrări au fost notate peste 7, alte 359 au obţinut note între 5 şi 6,99, în timp ce 209 lucrări au primit sub note 5, iar 15 lucrări au fost anulate, a arătat Illes.
Niciun candidat nu a obţinut nota 10 la examenul de titularizare, însă există două note de 9,90, la Arte vizuale şi Istorie.
Conform sursei citate, cei 1.003 candidaţi care s-au înscris la examenul de titularizare au concurat pe 208 locuri titularizabile. Acestea vor putea fi accesate de cei 420 de candidaţi care au obţinut note peste 7, a precizat Illes, potrivit căreia candidaţii cu note între 5 şi 7 vor putea primi doar un loc de suplinitor la catedră.
TIMIŞ
Jumătate din cei 990 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Timiş au obţinut note peste 7, opt dintre ei având nota 10, în timp ce cinci dascăli au fost notaţi cu 1.
Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, 50,09 la sută din cei 990 de candidaţi care au susţinut proba scrisă la examenul de titularizare au obţinut nota 7 sau peste 7.
Cei mai mulţi candidaţi - 242 - au primit note între 7 si 7,99, iar 183 au luat note cuprinse între 1,01 şi 4,99.
Alţi 177 de profesori au primit note între 5 şi 5,99, iar 129 au luat între 6 şi 6,99. Note cuprinse 8 şi 8,99 au fost obţinute de 161 de candidaţi, iar între 9 şi 9,99 de 85 de dascăli.
Opt candidaţi au obţinut nota 10, în timp ce alţi cinci au luat nota 1, dintre ei trei dând examen la religie, unul la matematică şi altul la limba română.
În judeţul Timiş sunt 144 de posturi titularizabile şi peste 2.000 de fragmente de posturi.
Un număr de 990 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de titularizare, în Timiş, la 65 de discipline, în patru centre de examen. Doi dintre aceştia au fost eliminaţi din concurs, printre ei fiind soţia unui inspector şcolar general adjunct, care intrase în sala de examen cu o borsetă în care era un telefon mobil.
MEHEDINŢI
Un număr de 22 de candidaţi la examenul de titularizare au obţinut note sub 2 în Mehedinţi, judeţul fiind pe ultimul loc în ţară în privinţa notelor peste 7, cu un procent de 30,02.
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Marian Şuţ, 30,02 % din candidaţi au luat note titularizabile, adică peste 7, în timp ce 60,72 % au obţinut note peste 5.
"Rezultatale nu sunt foarte bune, dar nici foarte rele. Să vedem şi partea bună, adică faptul că într-un procent de peste 60 la sută au fost obţinute note peste 5", a spus Marian Şuţă, după afişarea rezultatelor şi înainte de depunerea contestaţiilor.
Un număr de 22 de candidaţi au obţinut note sub 2, în multe cazuri fiind vorba despre profesori care au vrut să se titularizeze în învăţământ pentru o catedră de educaţie fizică şi sport.
Liderul filialei Mehedinţi a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Mihai Dima, a explicat că notele foarte mici sunt cauzate de faptul că în timpul facultăţii nu s-a studiat metodica, iar acum, la examen, s-a pus accent pe metodică.
"Nota 1 înseamnă că s-au prezentat la examen, punctul care se acordă din oficiu la orice examen, orice concurs. Din păcate, acesta este rezultatul şi asta am spus-o de mai multe ori şi o repet şi acum. Acestea sunt rezultatele pregătirii iniţiale de la învăţământul superior: practică pedagogică nu, metodică nu, discipline psiho-pedagogice nu. Acesta este învăţământul românesc”, a spus Dima.
Note sub 2 au fost obţinute la limba şi literatura română, istorie, dar şi la limba engleză.
Un număr de 543 de profesori au susţinut examenul de titularizare la centrul din Drobeta Turnu Severin, fiind scoase la concurs 348 de posturi titularizabile, cele mai multe fiind la şcolile din mediul rural şi doar 15 pentru o perioadă nedeterminată. Cei mai mulţi candidaţi au fost pentru posturile de învăţător, educator, catedra de limba şi literatura română, educaţie fizică şi sport şi limba engleză.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat