- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.12.2014, 18:33)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢĂ MEDIAFAX: ANMDM - Încercăm să creăm un sistem ca să nu mai fie nevoie de reactualizarea listei de compensate
Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) Marius Savu a declarat că, în ultimele luni, a încercat crearea unui sistem prin care să nu mai fie nevoie de elaborarea de liste noi de compensate.
Urmărește
145 afișări
Marius Savu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"După şase, şapte ani, respectiv din anul 2008, când a fost ultima actualizare a listei de medicamente, nevoia şi cererile pacienţilor sunt normale. De aceea am încercat în ultimele luni să creem un sistem care să nu mai aibă nevoie pe viitor de întrebarea «când va fi următoarea listă şi câte molecule introducem pe ea»", a declarat, miercuri, Marius Savu, la conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, după deschiderea Centrului de Senologie de la Spitalul "Sfânta Maria".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin a avertizat atacarea oricărei țări NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden
-
Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
-
Prima reacţie a Kremlinului la decizia privind rachete cu rază lungă de acţiune: SUA pun gaz pe foc
-
Percheziţii în vestul României într-un dosar de spălare de bani
Potrivit preşedintelui ANMDM, după ce va trece de "presiunea aprobării celor peste 100 de dosare", în următoarea etapă se va avea în vedere introducerea medicamentelor alternative pentru tratamentul unor boli pur şi simplu în continuarea celor deja introduse.
"De exemplu, dacă există o nouă alternativă medicală pentru tratamentul bolii X care nu a răspuns la medicamentele A, B, C, D pe care le avem deja pe listă, dorim să introducem această alternativă în continuarea listei de medicamente. Acest lucru să fie discutat de comisia de specialitate, aprobat de autorităţi şi găsită finanţarea, astfel încât noul medicament să fie introdus pe listă", a spus Marius Savu.
Preşedintele ANMDM a precizat că noul sistem presupune elaborarea unei prime liste pentru rezolvarea urgenţelor în tratarea anumitor boli şi, ulterior, completarea acesteia.
Savu a mai spus că oncologia este poate "cea mai sensibilă zonă a tratamentelor", având în vedere costurile ridicate ale multor medicamente.
"Introducerea acordurilor cost-volum se va adresa într-o mare măsură zonei oncologice dintr-un motiv foarte clar şi important, respectiv pentru că este vorba de medicamente foarte scumpe, şi când spunem scump ne referim la 30, 40, 70, 100.000 de euro pe an. De aceea este nevoie ca cel care primeşte aceste medicamente chiar să aibă nevoie de ele pentru a nu priva un alt pacient căruia medicamentul i-ar fi putut trata boala", a mai arătat Savu.
Preşedintele ANMDM a mai spus că după discuţiile de joi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, preşedintele CNAS va putea discuta cu producătorii de medicamente pentru introducerea pe listă a medicamentelor care nu s-au aflat până în prezent.
La conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, au fost discutate teme precum situaţia bolnavilor de cancer în România, tratamente noi, medicina personalizată, radioterapia şi chirurgia. Evenimentul a fost sprijinit de Angelini.
În cadrul evenimentului a fost deschis şi Centrul de Senologie de la Spitalul "Sfânta Maria" şi a fost lansată campania socială "Sănătatea ta înainte de orice. Controlează-ţi sânii la cea mai mică suspiciune".
Citește pe alephnews.ro: NY Times: Biden dă acordul Ucrainei să folosească ATACMS. Rachetele cu rază lungă pot lovi 300km în Rusia
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum a reacționat Mama Geta, după ce Culiță Sterp s-a căsătorit cu Daniela, fără să își invite familia
CANCAN.RO
Iuliana s-a stins din viață, la numai 30 de ani, în ITALIA. Întreaga comunitate din Centallo, Piemont, îndurerată de dispariția româncei
GANDUL.RO
Poluatorii care ard cablurile în Sintești și-ar fi deschis o asociație de mediu. Prin Organizația Civică Iar Miroase se protejează de autorități și amenzi
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe