- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.05.2015, 13:17)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONFERINŢA MEDIAFAX - Nevăzătorii vor putea folosi o aplicaţie care semnalizează sonor sosirea mijloacelor de transport în staţie - VIDEO
Persoanele nevăzătoare din Capitală vor putea să călătorească mai uşor cu mijloacele de transport în comun, după ce 500 de mijloace de transport RATB vor fi accesibilizate cu ajutorul unor emiţătoare speciale care vor transmite, printr-o aplicaţie mobilă, numărul maşinii care vine în staţie.
Urmărește
289 afișări
CONFERINŢA MEDIAFAX - Nevăzătorii vor putea folosi o aplicaţie care semnalizează sonor sosirea mijloacelor de transport în staţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Aplicaţia care va permite persoanelor nevăzătoare deplasarea mai facilă cu mijloacele de transport în comun este dezvoltată în cadrul proiectului "Smart public transport", de către Asociaţia Tandem, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România.
În cadrul proiectului, 500 de mijloace de transport ale RATB vor fi accesibilizate cu ajutorul unor emiţătoare speciale, denumite iBeacon-uri, care vor transmite, prin intermediul unei aplicaţii mobile, numărul mijlocului de transport în comun care soseşte în staţie. În acest fel, persoanele cu deficienţe de vedere din Bucureşti se vor putea deplasa mult mai uşor cu mijloacele de transport în comun.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Directorul Asociaţiei Tandem, Florin Georgescu, a declarat joi, în cadrul ediţiei a doua a conferinţei "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizată în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, că acest parteneriat urmăreşte conceperea unui pachet mai larg de accesibilizare urbană pentru ce înseamnă deficienţa de vedere.
Florin Georgescu a explicat că aplicaţia a fost gândită astfel încât interacţiunea dintre utilizator şi telefon să fie cât mai uşoară. Practic, persoana nevăzătoare introduce numărul mijlocului de transport de care are nevoie, va fi informat înainte ca acesta să ajungă în staţie, iar un semnal diferit îl va avertiza că maşina a ajuns.
"Autobuzul de care am nevoie emite un semnal sonor şi pe mine mă face să mă orientez instant, fără să întreb ce autobuz a sosit. Este pentru prima dată când ideea de integrare, de accesibilizare urbană este abordată din punct de vedere tehnologic. Nu am cum să nu îmi arunc un gând către cei care trebuiau să facă incluziunea socială şi nu au făcut-o", a spus Florin Georgescu.
Citeşte şi:
CONFERINŢA MEDIAFAX - O aplicaţie pe telefon va permite voluntarilor SMURD să intervină rapid în orice situaţie de urgenţă - VIDEO
Citeşte şi:
CONFERINŢĂ MEDIAFAX şi Fundaţia Vodafone: Proiecte în care tehnologia schimbă viaţa oamenilor în bine - VIDEO
Rolul proiectului "Smart public transport" este de a implementa un pachet multimodal de accesibilizare urbană pentru persoanele cu deficienţe de vedere, bazat pe noile tehnologii.
Iniţiatorii proiectului estimează că în Bucureşti ar putea fi 7.000 de utilizatori şi 94.000 de interacţiuni lunare.
Aplicaţia va începe să funcţioneze în Bucureşti până la sfârşitul anului, ulterior urmând să fie dezvoltată şi în Cluj, Braşov, Timişoara şi Iaşi.
Proiectul face parte din programul "Mobile for Good" al Fundaţiei Vodafone România. Până acum au fost dezvoltate 11 proiecte, naţionale şi regionale, de care beneficiaza mii de persoane care, datorita tehnologiei, au o viaţă mai bună.
"La începutul acestui an, am avut o rundă de finanţare de tipul open call for proposals, în cadrul căreia am primit 71 aplicaţii şi am selectat opt proiecte noi, în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Toate aceste proiecte urmează să înceapă în maxim o lună", a declarat directorul Fundaţiei Vodafone România, Angela Galeţa.
Selecţia proiectelor "Mobile for Good" se realizează prin runde de finanţare anuale. Organizaţiile non-guvernamentale care au în plan utilizarea tehnologiei mobile pentru rezolvarea unor probleme reale, în domeniile educaţie şi sănătate, şi în beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social şi economic, pot aplica astfel pentru finantare.
Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe