- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.10.2013, 17:43)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Constantin: Pentru ministerul Agriculturii, proiectul Roşia Montană e bun. Votul meu ţine de riscurile de mediu
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că proiectul Roşia Montană este absolut necesar, dar este perfectibil şi a arătat că este bun din punctul de vedere al ministerului, însă condiţionează votul său din Parlament de riscurile asupra mediului.
Urmărește
295 afișări
Daniel Constantin (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)
"Din punctul de vedere al partidului, sunt foarte multe voci care sunt împotrivă şi sunt foarte multe voci pentru. După ce voi urmări dezbaterile dumneavoastră din Parlament, voi lua o decizie în privinţa votului meu. Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, este un proiect bun, dar trebuie să iau în considerare şi situaţia mediului. Trebuie văzute care sunt riscurile din punctul de vedere al mediului, aceasta este singura chestiune care stă în calea votului meu", a afirmat, la Comisia parlamentară privind Roşia Montană, Daniel Constantin, care este şi deputat PC, întrebat de parlamentari cum va vota acest proiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
El a spus că avizul Ministerului Agriculturii la acest proiect a fost unul favorabil şi este "un proiect absolut necesar".
"Cred că este un proiect absolut necesar, dar este un proiect perfectibil", a arătat Constantin.
Ministerul Agriculturii a fost avizator al proiectului deoarece, dacă se va aproba exploatarea respectivă, anumite suprafeţe cu păşuni sunt afectate, a explicat Constantin.
El a adăugat că la avizare a ţinut cont de menţinerea suprafeţelor cu pajişti permanente, de compensarea fermierilor din zona respectivă şi de dezvoltarea durabilă.
Contantin a arătat că, în acest moment, nu poate spune câte suprafeţe de păşuni vor fi afectate, dar că "este vorba de peste o mie de hectare pentru început".
"Am ţinut ca aceste compensaţii acordate fermierilor să fie clar evidenţiate şi să se specifice foarte clar condiţiile legii în care se fac aceste compensaţii", a adăugat ministrul Agriculturii.
El a mai spus că, în privinţa dezvoltării durabile, singura ramură mai puternic dezvoltată în zonă este creşterea animalelor şi este nevoie să se prevadă în zonă unităţi de procesare a cărnii, a laptelui şi a fructelor de pădure şi o unitate de ecarisaj.
"Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, dacă se respectă aceste aspecte, cred că, din punct de vedere economic, proiectul reprezintă pentru zona respectivă o soluţie bună", a mai spus Constantin.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Grapini: Varianta proiectului privind Roşia Montană trimisă Parlamentului nu este votabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe