- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Construcţie de peste cinci metri, de 75.000 lei, ridicată pentru a marca limita judeţului Covasna
O construcţie de peste cinci metri, care a costat mai mult de 75.000 lei, a fost amplasată la Chichiş, la limita judeţului Covasna cu judeţul Braşov, înlocuind un obelisc de opt metri ridicat acolo în perioada regimului comunist, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Construcţie de peste cinci metri, de 75.000 lei, ridicată pentru a marca limita judeţului Covasna (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Covasna, instituţia a investit peste 75.000 de lei pentru a marca limita de judeţ, prin amplasarea, la Chichiş, a unei construcţii de peste cinci metri.
Astfel, obeliscul înalt de opt metri care se afla în zona respectivă încă din perioada regimului comunist a fost înlocuit, noua construcţie având forma unui trunchi de piramidă.
Construcţia, realizată din lemn şi piatră, poartă amprentele caracteristice elementelor structurale şi formale folosite de arhitectul Kós Károly.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Valoarea totală a investiţiei ajunge la 75.503 lei, iar construcţia, înaltă de 5,3 metri, este prevăzută cu un sistem de iluminare pe timp de noapte, reflectoarele urmând să fie montate în această lună.
Potrivit CJ Covasna, pe ambele părţi ale construcţiei se regăseşte stema judeţului, iar pe o parte se găseşte o inscripţie trilingvă - română, maghiară şi germană - care înştiinţează călătorii că au ajuns în judeţul Covasna, iar pe partea cealaltă se află urarea "Drum bun!”, tot în cele trei limbi.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, arată în comunicat că este important ca graniţele judeţului să fie marcate prin construcţii "impozante, cu o imagine unitară”, care să ofere turiştilor "o mică gustare” din caracteristicile Ţinutului Secuiesc.
"Acum a fost finalizată prima construcţie, reflectând tradiţiile regiunii, care înseamnă şi faptul că, pe lângă limba oficială şi cea maghiară, folosim şi limba germană. Consider că, în momentele în care sărbătorile naţiunii maghiare sunt etichetate drept jignitoare de către unii politicieni de la Bucureşti, este deosebit de important să arătăm, chiar de la intrarea în judeţ, că noi, cei din Ţinutul Secuiesc, ne manifestăm într-o manieră politicoasă, fără să ne jignim unii pe alţii", arată preşedintele CJ Covasna.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO