Consul german: Prea mulţi români au o imagine uşor greşită şi prea pozitivă despre Germania

Consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, a declarat, marţi, că "imaginea României este uşor distorsionată în Germania", dar şi că "prea mulţi români au o imagine uşor greşită şi prea pozitivă despre Germania", rolul Consulatului fiind de a "corecta puţin" aceste aspecte.

330 afișări
Imaginea articolului Consul german: Prea mulţi români au o imagine uşor greşită şi prea pozitivă despre Germania

Consul german: Prea mulţi români au o imagine uşor greşită şi prea pozitivă despre Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul consul al Germaniei la Sibiu, Judith Urban, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că-şi doreşte ca un număr "cât mai mare" de politicieni germani să viziteze România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Suntem foarte interesaţi de venirea unor politicieni în număr cât mai mare, din diverse partide, din toate partidele din Germania dacă se poate, din domenii diferite, de nivel local, regional, dar şi nivel federal, pentru a cunoaşte la faţa locului România. Din păcate, imaginea României este uşor distorsionată în Germania. Pot să spun că până acum am avut o experienţă bună, deoarece fiecare vizitator, fiecare politician care a venit aici a plecat încântat, entuziasmat de România", a declarat Judith Urban.

Aceasta a precizat că problema ţine de "ceea ce este împins în faţa publicului".

"Există probeme, este foarte clar, toţi suntem conştienţi de asta, dar întotdeauna este o chestiune legată de ceea ce este împins în faţa publicului: sunt problemele sau poveştile de suscces care există", a afirmat diplomatul german.

Judith Urban a adăugat că poveştile de succes, realizările sunt foarte rar prezentate şi preluate de public, deşi sunt "în număr mare".

Consulul Germaniei la Sibiu a precizat că şi invers lucrurile sunt valabile, românii având o imagine "uşor greşită şi prea pozitivă" despre Germania.

"Acest lucru este valabil şi invers. Cred că prea mulţi români au o imagine uşor greşită şi prea pozitivă despre Germania şi cred că şi acest lucru ar trebui corectat puţin", a mai declarat Judith Urban.

Judith Urban a preluat funcţia de consul al Germaniei la Sibiu la 1 ianuarie, după ce a ocupat diverse posturi în misiuni diplomatice din Kuala Lumpur, Tokyo, Budapesta, New York, Amman şi Bucureşti.

Consulatul German de la Sibiu se ocupă de probleme legate de cultură, economie, sport, limba germană, administraţie şi minoritatea germană în 11 judeţe din România: Alba, Bistriţa - Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, acordând, totodată, asistenţă cetăţenilor germani care călătoresc în această zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici