- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul de gaze a ajuns la un record istoric. Deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă
Consumul de gaze naturale în România a atins un record istoric, situaţie care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie, într-o conferinţă de presă.
Consumul de gaze a ajuns la un record istoric. Deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă (Imagine Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
"Pentru Bucureşti, la fel ca pentru întreg sistemul naţional, este un consum istoric de gaze. Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri. Nu este cazul pentru declanşarea situaţiei de urgenţă. În următoarele zile vom vedea", a afirmat Stafie.
Potrivit secretarului de stat, consumul de gaze a crescut cu 20% în ultimele zile, de la o valoare medie de 57 milioane metri cubi de gaz pe zi la 70 milioane metri cubi pe zi marţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Stafie a adăugat că importurile de gaz au crescut de la zi la zi, ajungând marţi la 17,5 milioane metri cubi, iar pentru miercuri este estimată o valoare de 20 milioane metri cubi de gaz importat.
"În această perioadă sunt suficiente gaze, atât pentru populaţie, cât şi pentru industrie. Consumul unor companii a fost limitat în limita prevederilor contractuale, dar toată lumea are gaze", a precizat Stafie.
El a afirmat că au fost unele întreruperi accidentale în alimentarea cu gaze la unii consumatori, dar autorităţile fac tot posibilul să ţină situaţia sub control.
Meteorologii au emis luni o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între - 27 şi - 17 grade.
Romgaz şi OMV Petrom, cei mai mari producători de gaze din ţară, au anunţat că au suplimentat importurile de gaze, pentru a acoperi cererea în creştere determinată de temperaturile scăzute.
Distribuitorul de gaze GDF SUEZ Energy România, din grupul franco-belgian GDF SUEZ, a comunicat marţi că în ultimele zile consumul zilnic al celor 1,3 milioane de clienţi ai companiei a crescut cu aproximativ 30%, de la 17 milioane metri cubi la 22 milioane metri cubi de gaze.
Importurile de gaze destinate clienţilor companiei au urcat în perioada 23-31 ianuarie de la 3 milioane metri cubi la 11 milioane metri cubi pe zi.
GDF SUEZ Energy România arată că a depăşit obligaţiile de înmagazinare a gazelor naturale pentru iarna 2011-2012, de la nivelul stabilit de 8,46 TWh la 8,93 TWh.
Totodată, presiunea gazelor din conducte, în special a celor din Bucureşti, a scăzut semnificativ marţi, începând cu orele 15.00, dar compania a luat toate măsurile pentru alimentarea la parametri normali a consumatorilor din Capitală.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO