Controale ANPC pe litoral. Toate unităţile alimentare verificate au fost închise temporar

Urmărește
962 afișări
Imaginea articolului Controale ANPC pe litoral. Toate unităţile alimentare verificate au fost închise temporar

Toate unităţile alimentare verificate sâmbătă de ANPC au fost închise temporar. Este vorba despre unităţi alimentare de pe litoral care funcţionau fără autorizaţii sau aveau mizerie în interior. În două situaţii inspectorii au cerut ajutorul poliţiştilor.

Sâmbătă, s-a desfăşurat o acţiune operativă a comisarilor din cadrul Comandamentului Litoral 2024, o structură special creată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru monitorizarea zonei litoralului Mării Negre, în sezonul estival.

În urma abaterilor de la legislaţia în domeniu au fost aplicate următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare totală de 67.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru toţi operatorii economici controlaţi, dat fiind că toţi îşi desfăşurau activitatea fără autorizaţii de funcţionare şi, cel mai grav, fără autorizaţii de construcţie, pentru spaţiile folosite, punând, astfel în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor.

„Este inadmisibil nivelul la care a ajuns inconştienţa unor operatori economici, care expun consumatorii unor pericole foarte mari, prestând ilegal servicii şi comercializând produse, în locaţii, fără a deţine autorizaţii de construire şi funcţionare”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Potrivit ANPC, cele mai importante nereguli au fost: nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, lipsa autorizaţiilor de funcţionare şi construcţie pentru toţi operatorii economici controlaţi, lipsa verificării metrologice a aparatelor de măsură folosite şi nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor.

La două unităţi verificate „reprezentanţii acestora au manifestat agresivitate faţă de echipele de control, astfel încât a fost necesară solicitarea sprijinului Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, au precizat cel de la ANPC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici