Control general. PMP îi cere ministrului Sănătăţii să verifice legalitatea documentelor în baza cărora profesează toţi medicii

Vicepreşedintele PMP Petru Movilă i-a cerut marţi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să verifice urgent, alături de reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi ai CAS, legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toţi medicii.

Urmărește
514 afișări
Imaginea articolului Control general. PMP îi cere ministrului Sănătăţii să verifice legalitatea documentelor în baza cărora profesează toţi medicii

Control general. PMP îi cere ministrului Sănătăţii să verifice legalitatea documentelor în baza cărora profesează toţi medicii

Deputatul Petru Movilă, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să acţioneze de urgenţă prin constituirea unei echipe de control la nivel national, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Colegiului Medicilor din România, ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Ministerului Educaţiei, care să verifice în cel mai scurt timp posibil legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toţi medicii.

“Acest control trebuie să vizeze toţi furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât şi private, precum şi toţi medicii din sistemul medical, fie că sunt cetăţeni români sau străini. Este foarte grav ce se întâmplă în sistemul de sănătate din România. Sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice, iar cei care au încălcat legea în astfel de situaţii trebuie să plătească foarte scump”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

El susţine că încă de săptămâna trecută, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, a făcut demersuri la acest for pentru a acţiona, împreună cu instituţiile guvernamentale abilitate, pentru eliminarea acestor situaţii.

“Impostorii care prestează acte medicale trebui sancţionaţi foarte dur pentru că decredibilizează clasa medical din România performantă şi serioasă şi reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor şi siguranţa naţională a României”, a conchis vicepreşedintele PMP.

Un nou caz de medic fals a fost dezvăluit, de data aceasta fiind vorba o persoană de la o instituţie spitalicească din cadrul sistemului public, Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov. Aici a lucrat vreme de 10 ani o femeie în vârstă de 30 de ani, care şi-a fi falsificat diploma de studii.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic care activa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Este vorba despre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.

Chestionată de către jurnalişti, femeia a precizat că ea nu a efectuat operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Însă pacienţii au mărturisit că ea le-a închis operaţiile, se mai arată în sursa citată.

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor, a confirmat pentru MEDIAFAX, că femeia nu figurează în baza de date şi că, cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică va demara o anchetă şi în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici